Terzić: Jovičić propušta celu jesen, stiže zamena

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić rekao je danas da je posle najnovijih pregleda ustanovljeno da će Branko Jovičić pauzirati 10 nedelja, da se užurbano radi na dovođenju njegove zamene, ali da će uprkos svemu, crveno-beli učiniti sve da eliminišu Krasnodar i plasiraju se u Ligu Evrope.

„Imamo razlog za zadovoljstvo zbog rezultata i igara koje pružamo na startu sezone, oni su vratili ponos i poverenje zvezdaške javnosti za budućnost. Odradili smo dobar prelazni rok, uz dva najveća pojačanja trenera Milojevića i direktora Mrkelu. Potrebno nam je vreme da budemo još bolji“, rekao je Terzić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Terzić smatra da crveno-beli imaju kvalitet da eliminišu skupoceni Krasnodar i uđu u grupnu fazu Lige Evrope nakon decenije.

„Šteta što Krasnodar dolazi rano, ali ne treba nam alibi. Sposobni smo da posle 10 godina uđemo u Ligu Evrope i učinimo oni što naši navijači priželjkuju. Bez obzira na snagu njihovog tima i bogatstvo vlasnika, dobili smo snažnog rivala koji nije atraktivan kao Milan, Briž i Dinamo, a mi smo hteli Ukrajince i Belgijance pre njih. Kada sam ih pitao koliki im je budžet, dobio sam odgovor da nemaju limit. Imaju tim od 80 miliona evra i bio bi još jači da nema pravila finansijskog fer pleja. Dovodili bi igrače od 20- 30 miliona evra“.

On je podsetio da je pre dolaska u Zvezdu klub bio devastiran i pred gašenjem, a da je sada na putu da smanji dug na 26 miliona evra.

„Niko nije verovao da će se smanjiti dug, a nadam se da ćemo Zvezdu za dve ili tri godine dovesti na „nulu“, bez dugova“.

Kako je naglasio, bez obzira na finansijsku situaciju Zvezdini ciljevi uvek moraju da budu osvajanje šampionske titule i prolaz u grupnu fazu evropskog takmičenja.

Terzić je izneo niz infrastrukturnih planova, gradnju trenažne sale, tri terena i internata, uz rekonstrukciju zapadne tribine stadiona Rajko Mitić.

„Želimo viši nivo infrastrukture, uslovi su katastrofalni jer se decenijama ništa nije radilo. Tokom jeseni biće završeni tri terena, od koja su dva sa veštačkom travom, planiramo i da napravimo salu i internat. Ukupna vrednost svega je 1,5 miliona i trebalo bi da bude sve završeno do nove godine, možda internat na proleće. Finansijska sredstva su obezbeđenja i tih problema neće biti“.

Terzić je saopštio da je klub prihodovao 10 miliona evra (braća Ilić pet miliona, Ristić dva, Plavšić 1,3, Manojlović 1,2, Ruiz 500.000) samo od transfera ovog leta, plus milion od UEFA i to ne računajući tv prava i prodaju ulaznica.

„Izašli smo jači kapitalno, a igrački bolji, za razliku od ranijih sezona kada smo puštali ključne igrače. Nismo se odrekli nijednog igrača koji je imao zapaženu ulogu. Dobili smo milionske ponude za Kangu, Le Taleka, Boaćija i Donalda, ali ne želimo da ih se odreknemo, po zahtevu trenera“.

Otkrio je i da će vezista Branko Jovičić zbog povrede protiv Čukaričkog biti 10 nedelja van terena, kao i da bi klub mogao da dovede zamenu za njega jednog od trojice Srđana Mijailovića, Aleksandra Ignjovskog ili Sašu Zdelara.

„Možda zvuči brutalno, da sam morao da biram on bi bio poslednji za povredu. On je turbina ovog tima, nemamo zamenu za njega. Posle snimka konzilijuma 10 nedelja će pauzirati, najverovatnije neće na operaciju. To znači da je izgubljen za čitav jesenji deo sezone. Stupili smo u kontakt sa Ignjovskim, Mijailovićem i Zdelarom. Danas se bavimo eventualnom zamenom“.

Terzić je dodao i da je klub za 359.000 evra otkupio 20 odsto od Reala iz Niša za braću Ilić, a potom završio posao sa Mančester Sitijem, ali i objasnio situaciju oko Nemanje Radonjića.

„Postoji i druga strana, koja je komplikovana i mnogo njih učestvuje. Zvezda ima 60 odsto u udelu Radonjića, 15 odsto ide Romi, 25 odsto igraču. Da vam neko ponudi Mesija 10 odsto da li biste prihvatili? Ljudi su investirali u njega, klubovi, investicioni fondovi… Ovo je maksimum, on je na pozajmici iz Rome sa zabranom transfera dve godine i tek onda potpisuje ugovor na tri godine sa Zvezdom“, zaključio je Terzić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaZvezdan Terzić
Komentari (0)
Dodaj komentar