Tipsa: Nole ne voli kada ga predstavljaju kao zlikovca (foto)

Srpski teniser Janko Tipsarević smatra da će Novak Đoković oboriti sve rekorde u ‘belom sportu’.

Tipsarević je gostovao u ‘Teniskom podkastu’ britanskog Telegrafa. Pričao je o povredi, mentalnom zdravlju, najavio je povratak Endija Marija, a govorio je o Novaku Đokoviću, politici ATP i dešavanjima na ITF turnirima.

Đoković je aktuelni šampion Vimbldona, US opena i Australijan opena. Najbolji teniser sveta na vrh se vratio posle pauze uslovljene povredom lakta, ali i psihičkim umorom.

„Voleo bih da kažem moje lično mišljenje. Ne znam da li bi se Novak usaglasio. Pitali su se svi zašto je Novak udario u zid. Postoji psihološki umor, osvojio je Rolan Garos, nešto čemu je težio godinama. Ipak, mislim da je glavni razlog povreda, iako ljudi okrivljiju gurua i način njegove ishrane. Kada vas nešto boli, potpuno ste demotivisani, da ne kažem ludi. Ne donosite prave odluke. Kombinacija povrede i mentalnog umora je nešto kroz šta je prolazio osam meseci„, kazao je Janko.

Upitan zna li kakvi su planovi Đokovića, koji je u Melburnu osvojio 15. gren slem titulu, Tipsarević je odgovorio:

„Nisam pričao o tome sa njim. Ali uveren sam da će oboriti svaki rekord. Onaj o kome se priča je broj gren slem titula. Osvojiće najviše mastersa, provešće najviše nedelja na broju jedan. Sada se raspravlja o broju slemova. Mislim da u ovoj fazi, ne razmišlja o broju koji mora da osvoji. Više želi da bude najbolji mogući na najvećim turnirima. To je i priznao.“

Novak je prilično rano završio učešća na prethodnim mastersima u Majamiju i Indijan Velsu, a kao razlog tome naveo je ‘rad van terena’. Naime, Đoković je kao predsednik Saveta igrača ATP često bio primoran da objašnjave razloge zbog kojih teniseri nisu bili za ostanak Krisa Kermoda na čelu te organizacije.

„To je jedna od stvari. Novak mrzi kada je ‘loš momak’. Ima onih koji u tome uživaju, ali to nije u njegovoj prirodi. On voli da pomaže, a njegova poruka je predstavljena na pogrešan način. U medijima je, pogotovo posle izjava Rodžera i Rafe, predstavljen kao momak koji je srušio Krisa. To je uticalo na njega. On ozbiljno shvata svoju poziciju predsednika Saveta igrača ATP i mislim da tu greši. U prošlosti su igrači bili na toj poziciji, samo da bi rekli da su tu, ali nisu se zalagali ni 10 odsto, a on se u Melburnu bavi pitanje zašto je Teren 17 brži od Centralnog. Malo je razočaran jer je pokušao da donese nešto dobro, da bi na kraju bio predstavljen kao zlikovac.“

Tipsarević obezbedio je plasman u četvrtfinale ATP turnira serije 250 u Hjustonu, pošto je u dva seta savladao Britanca Kamerona Norija 6:3, 6:4.

Ovo je Tipsareviću prvi plasman u četvrtfinale nekog ATP turnira još od septembra 2016. i Šenžena.

(Ivana Salapura, sportklub.rs, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Janko Tipsarevićnovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar