Tipsarević poručio Novaku: Prestani da se baviš politikom

Novak Đoković odgovorio je na sugestije prijatelja i kolege Janka Tipsarevića da bi trebalo da prestane da se bavi politikom u tenisu. Đoković je predsednik Saveza igrača i nedavno je bio u centru pažnje zbog smene predsednika ATP-a Krisa Kermoda.

Novak je bio inicijator smene dugogodišnjeg predsednika Teniske asocijacije profesionalaca, čemu su se protivili mnogi igrači.

Navodno je Srbin tražio bolju raspodelu turnirskih nagrada, što su zapadni mediji protumačili kao pohlepu. Zbog toga je Tipsarević u nedavnom intervjuu poručio Đokoviću da odustane od te funkcije.

„Njegovi komentari koji se tiču moje uključenosti u tenisku politiku, iz neke perspektive imaju smisla. Znate, u smislu čuvanja energije i pokušavanja da se fokusiram na ono što je najbolje za mene. To su očigledno porodica i tenis“, rekao je Đoković, prenosi RTS.

Janko je govorio i o mogućim promenama u tenisu, preseljenju grend slemova, ali i o tome da bi igrači trebalo da traže više novca.

Njega nema na mastersu u Monte Karlu koji je počeo u nedelju, dok je Novak uspešno startovao pobedom nad Filipom Kolšrajberom u tri seta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Janko Tipsarevićnovak djokovic
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • AA ( americki alah)

    kad fudbalske, kosarkaske i ostale “ zvezdice“ traze basnoslovne ugovore, onda je ok? Ili smrdljivi politicari-preletaci? Koliko kostaju stranacki glasovi? Ostavite vi Noleta na miru, Nole je skroz ok.

  • ANDREJ

    Nelogicno je koliko sportisti (oni uspesni) danas zaradjuju.Nije bitno koji je sport u pitanju.Ako znamo,da kod nas, jedan Kardio ili neuro hirurg ima platu (oko sto hiljada) onda je zaista nepravedno,da sportista koji prebacuje lopticu (tenis),ili loptu ubacuje u mrezu (fudbal) zaradjuju stotine hiljada evra,pa i milione.! Ti ljudi,koji bolesnima presadjuju srca,koji otvaraju lobanje,vrseci teske operacije,i u svetu su siromasi u odnosu na sportiste.Ocigledno je,da tu treba nesto menjati,jer ovakve apsurdne razlike u visini zarada,zaista su cudovisne.i na kraju,postavljam pitanje,dali se moze bez hirurga? I sledece,dali se moze bez tenisera ili fudbalera?

  • Xx

    Anonimni, u pravu si ! Naplastili su se toliko milona i milijardi da ih ne mogu potrošiti za 100 života i opet im je malo. Šta znači alavost…

  • Balkan

    Covece zasto im se ne pridruzis, nije tesko samo udaras lopticu preko mreze. Nego onako usput sta vi korisno radite za drustvo, jer u kritici pre svega treba poci od sebe pa onda ici na druge a ne obratno? Ziveli

    • Anonimni

      A sta Novak radi korisno za drustvo? – Radi za sebe!!!

  • Anonimni

    igrači da traže više novca…hahaha…imate brdo para zato što udarate lopticu preko mreže i hoće još para? pa šta vi korisno radite za društvo? neverovatno

    • Anonimni

      Mnogo si glup,pročitaj šta je tražio pa onda komentarisi.Nije on to tražio za sebe njega bas zabole racku nego za anonimne tenisere.