Totenhemov istorijski uspeh posle VAR drame u Mančesteru, Liverpul dotukao Porto

Fudbaleri Totenhema i Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona, nakon što su večeras u revanš mečevima četvrtfinala eliminisali Mančester Siti i Porto.

https://twitter.com/statsfootbal/status/1118619214246445056

Totenhem je na „Etihadu“ u spektakularnom meču poražen 4:3, ali je prošao dalje zbog pobede na domaćem terenu 1:0 i to u dramatičnoj završnici u kojoj je poništen pogodak Rahima Sterlinga za prolaz Sitija, nakon ofsajda na asistenciju VAR-a.

Na žalost navijača Sitija, sudija je bio u pravu, jer je lopta koju je udario Eriksen zakačila Bernarda Silvu i promenila pravac. Došla je do Aguera koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji.

Pravi šok usledio je u samom finišu. U 93. minutu stadion je eksplodirao. Posle asistencije Aguera Sterling je zatresao mrežu. Gvardiola, igrači i navijači bili su u transu od sreće, međutim, ponovo se oglasio VAR. Aguero je bio u nedozvoljenoj poziciji, Čakir je prihvatio sugestiju iz kontrolne sobe i poništio gol! Gvardiola je nije mogao da veruje šta se dešava, unezvereno je gledao ka sudiji Čakiru koji je u ovom momentu verovatno najomraženija ličnost u Mančesteru.

Dva gola za Siti postigao je Sterling, pogađali su i Bernardo Silva i Serhio Aguero, dok su strelci za Totenhem bili dva puta Hung-Min Son i Fernando Ljorente.

Totenhem će u polufinalu igrati protiv Ajaksa, dok će na megdan Barseloni ekipa Liverpula, nakon još jedne pobede protiv Porta, ovaj put u gostima 4:1.

Strelci za ekipu Jirgena Klopa bili su Sadio Mane, Mohamed Salah, Roberto Firmino i Virdžil Van Dajk, dok je utešni gol za domaćina postigao Eder Militao.

Liverpul je bio nemilosrdan prema Portu. Domaćin je krenuo hrabro na goste sa „Enfilda“, ali nije uspeo da savlada Alisona Bekera.

Kada je Mane u 26. minutu, maltene u prvom ulasku fudbalera Liverpula u kazneni prostor Porta, doveo crvene u vođstvo, svima je postalo jasno da je to kraj dvomeča.

Salah je u 65. minutu duplirao prednost Klopovog tima, a četiri minuta kasnije je Militao spasao čast „zmajeva“ – 1:2.

Međutim, do kraja su Firmino (77. minut) i Van Dajk (84. minut) dokusurili Porto za konačnih 4:1, prenose sportski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Liga šampionaliverpulMančester SitiTotenhem
Komentari (0)
Dodaj komentar