Treći Sajam fitnesa od 4. do 6. oktobra

BEOGRAD – Treći po redu Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja održaće se od 4. do 6. oktobra u Hali 3 Beogradskog sajma, a za glavni cilj imaće promociju bavljenja fizičkom aktivnošću i zdravim načinom života.

U pitanju je najveći Sajam ove vrste u regionu, gde će na 5.000 kvadratnih metara biti predstavljen veliki broj fitnes programa, svi noviteti iz sveta fitnesa, kao i programi zdrave ishrane.

Takođe, posetiocima će na „Medical ćeck pointu“ biti omogućeno da besplatno izvrše detaljne provere zdravstvenog i fitnes statusa .

Doc. dr Duško Spasovski, ortopedski hirurg i profesor fizičke kulture na Medicinskom fakultetu ističe da su manifestacije poput Sajma fitnesa preko potrebne jer su gojaznost i fizička neaktivnost su najznačajniji faktori rizika za hronične i nezarazne bolesti.

Ono što je zabrinjavajuće je da se zdravstveni problemi izazvani fizičkom neaktivnošću sve učestalije javljaju i kod dece.

“ U telu koje se loše servisira ni um ne može da procveta. Najbolja preventiva je bavljenje nekom fizičkom aktivnošću, rekreacijom ili sportom. Ali da budemo precizni, da bi se pronašao put ka rešenju prvo bi trebalo da se tačno utvrdi gde je sve problem. Veoma je važno koliko su ovi problemi o kojima pričamo uzeli maha, da bi mogle prave mere da se primene, i to ne individualno već strateški. Stalno informisanje javnosti o ovom problemu i buđenje svesti kod ljudi o posledicama, ali i kako ih preduprediti je nešto što bi na duže staze moglo dati rezultat“, izjavio je Spasovski.

Sajam fitnesa, velnesa i zdravlja BELFIS 2019 i ove godine organizuje Savez za rekreaciju i fitnes pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda.

U sklopu Sajma, biće održan i 9. Ervopski fitnes kongres koji će okupiti elitne strane predavače, ali i najbolje domaće stručnjake iz ove oblasti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar