Trener Evertona razume nezadovoljstvo navijača i uprave

Trener fudbalera Evertona Roberto Martines rekao je da razume nezadovoljstvo navijača, kao i odluku da uprava kluba razgovara o njegovoj budućnosti, ali je ukazao da bi rezultati kluba trebalo da se posmatraju tokom više sezona.

Everton je bez pobeda u sedam mečeva u svim takmičenjima, a ekipa je prošlog vikenda izgubila od Mančester junajteda u polufinalu FA Kupa, tako da joj sada preostaje samo da proba da se izbori za gornju polovinu tabele.

„Razumem potpuno to što će uprava pričati o meni. Nikada nisam mislio da je posao trenera Evertona posao u kome se čovek nalazi u prosečnoj poziciji. Ja želim visoka očekivanja. Mi kao klub treba da jurimo trofeje i jedno od prva četiri mesta na tabeli, a kada toga nema, stvari moraju da se analiziraju“, rekao je Martines za Skaj sports.

„Ali, ne treba analizirati samo poslednja tri meseca, već poslednje tri sezone. To treba da bude analiza tima koji smo sastavili i naših igara protiv najboljih timova“, dodao je on.

Everton je u prvoj sezoni pod Martinesom bio peti, da bi prošle sezone pao na 11. mesto. Trener je, medjutim, video stvari koje su ga ohrabrile tokom drugog poluvremena utakmice sa Junajtedom, što je pripisao navijačima.

„Podrška koju smo imali na Vembliju je jedna od najboljih koje sam ikada video. To nas je hranilo. Igrali smo bez ručne kočnice u drugom poluvremenu. To je ono što smo gradili tokom tri godine, da idemo na Vembli igramo oči u oči sa timom koji je kandidat za trofeje“, rekao je on.

„Poruka je da svi patimo zajedno. Razumem strast navijača, koji nas čine kao klub. Fudbal bez strasti nema smisla. Ali, navijačima bih rekao da se želja za borbom obnavlja samo kada se prodje kroz te teške trenutke“, rekao je Martines.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar