Trener Pari Sen Žermena ne želi da komentariše Mesijevu suspenziju

Trener Pari Sen Žermena Kristof Galtje rekao je danas da ne želi da komentariše odluku kluba da suspenduje fudbalera Lionela Mesija.

„Početkom nedelje su me moji saradnici obavestili o odluci da se suspenduje Leo (Mesi). Kada sam dobio tu informaciju, odlučio sam da je ne komentarišem. Ja sam zaposlen u klubu, odluka je doneta i neću je komentarisati“, rekao je Galtje na konferenciji za novinare.

Klub je u utorak pokrenuo disciplinski postupak protiv argentinskog fudbalera koji je, kako su preneli francuski mediji, suspendovan na dve nedelje pošto je bez dozvole otputovao u Saudijsku Arabiju. Klub nije saopštio trajanje suspenzije.

Mesi za to vreme neće trenirati sa ekipom i neće primati platu.

Mesijev ugovor ističe u junu i spekuliše se da će napustiti pariski klub, a Galtje je upitan da li će jedan od najboljih fudbalera svih vremena posle suspenzije ponovo igrati za Pari Sen Žermen.

„Videćemo kada se Leo vrati, videćemo šta će se dogoditi. Biće razgovora na nivou kluba, ali i sa Leom“, dodao je trener.

Navijači Pari Sen Žermena su ispred sedišta kluba, ali i kuće fudbalera Nejmara protestovali zbog loših rezultata.

„Što se tiče sastanka ispred fudbalerove kuće, morate da vodite računa o tome, privatni život je privatni život. Mogu da razumem bes, razočaranje naših navijača, demonstracije ispred sedišta kluba, ali ne mogu da prihvatim da se odlazi ispred fudbalerove kuće pošto može doći do svega, jer je naše društvo poludelo“, naveo je Galtje.

Upitan je da li će Nejmar sledeće sezone igrati za Pari Sen Žermen.

„Koncentrisan sam na poslednjih pet utakmica, a videćemo šta će se desiti sledeće sezone“, naveo je Galtje.

Tokom protesta navijači su osim fudbalera Mesija, Nejmara i Marka Veratija, vređali i samog trenera.

„Kao trener sam izložen i to razumem, ali ostajem koncentrisan na posao“, dodao je Galtje.

Pet kola pre kraja Pari Sen Žermen je prvi na tabeli sa 75 bodova, pet više od drugoplasiranog Olimpika iz Marseja.

Pariska ekipa će u nedelju igrati na gostujućem terenu protiv Troa, a Olimpik će u goste trećeplasiranom Lansu koji ima bod manje, 69.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar