Trinkijeri uoči starta u Evrokupu: Imamo jako teško grupu

BEOGRAD – Kosarkasi Partizana igraju veceras utakmicu protiv Venecije, a u preostalim mečevima B grupe sastaju se Lijetuvos Ritas – Lokomotiva Kubanj i Tofaš – Limož.

Košarkaši Partizana sjajno su započeli sezonu osvajanjem ABA Superkupa, a sutra gostovanjem Veneciji otvaraju takmičenje u Evrokupu.

„Imamo jako tešku grupu, moĹľda najteĹľu, što znaÄŤi da će svaka utakmica biti vaĹľna. Ipak, bolje je imati tešku grupu kada ÄŤetiri ekipe idu u drugu rundu, nego kada idu samo dve. Moramo ići korak po korak, utakmicu po utakmicu, ne razmišljati previše, nego igrati ćrvsto kod kuće i na strani i boriti se. Imamo dosta novih igraÄŤa, dosta njih nikada nisu igrali Evrokup. Venecija ima jako dug roster, prvaci su Italije, iskusni, skupa su pet godina i biće zanimljivo“, rekao je trener crno-belih Andrea Trinkijeri.

Plejmejker Ognjen Jaramaz, jedan od junaka trijumfa u Zagrebu, spada u grupu igrača koji će debitovati u ovom takmičenju.

„Pre svega mislim da imamo jaku grupu i da će konkurencija biti dobra. Uzimajući u obzir da ja prvi put igram u ovom takmiÄŤenju, ne mogu da definišem svoja oÄŤekivanja dok utakmice ne krenu. U svakom sluÄŤaju mislim da imamo kapacitet i potencijal da odigramo veoma dobro. Prvi protivnik je Venecija, šampion Italije i mislim da će biti veoma neizvesno, ali da moĹľemo do pobede“, rekao je Jaramaz.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar