Trofej Vračara u basketu za pomoć Nikolini Tasković

BEOGRAD – Tradicionalni humanitarni turnir u basketu, četvrti po redu „Trofej Vračara“, počeo je danas na obnovljenim terenima u Čuburskom parku, uz učešće rekordne 32 ekipe.

Turnir se ove godine igra pod imenom „Trofej Vračara – Vračar igra za Nikolinu“ jer će sva sredstva biti presumerena za lečenje petogodišnje Nikoline Tasković.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković izjavio je da turnir tradicionalno okuplja veliki broj mladih sa Vračara, ali i celog Beograda i posebno naglasio značaj humanitarnog karaktera turnira.

„Ovo je najbolji teren na Vračaru, društvene odgovorne kompanije kao što su Dunav osiguranje i Direktna banka su maksimalno uzeli učešće da sponzorišu turnir i zahvaljujemo im se na tome. Očekujemo fer borbu i pobediće najbolji“, rekao je Nedeljković.

Koordinator Kancelarije za mlade Bogdan Ristić posebno se zahvalio Dunav osiguranju i Direktnoj banci na sponzorstvu.
„Četvrti turnir, nikad više ekipa, lepo vreme, najvažnija stvar je da turnir ima humanitarni karakter i da se novac prikuplja za malu Nikolinu kojoj je pomoć preko potrebna.

Danas, u trenutku kada cela Srbija diše za basket mi na terenu u Čuburskom parku pokazujemo da možemo da budemo humani i da negujemo prave sportske vrednosti“, poručio je Ristić.

Petogodišnja Nikolina Tasković boluje od psihomotorne retardacije, autizma, generalne hipotomije i astme. Potreban joj je neprekidan nadzor i pomoć u svim životnim aktivnostima.

Nikolina se leči u Srbiji i inostranstvu.

Turnir se tradicionalno održava u septembru, a organizatori su Opština Vračar, Kancelarija za mlade opštine Vračar i Savez sportova Vračara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar