Turnir „Football Friends“ u Atini: Fudbal topliji od bajke

BEOGRAD – Komunikacija kroz sport kao moćno sredstvo za osnaživanje „Football Friends“ okupio je više od stotinu dečaka i devojčica u Atini, koji su igrali fudbal za solidarnost i inkluziju.

Kako se navodi u saopštenju, kroz program „DIALECT – izgradnja tolerancije kroz fudbal“ poslednje dve godine koristi se drugačiji fudbal, koji ima za cilj ima promociju ljudskih prava i borbu protiv netolerancije i ksenofobije.

Na turniru u Grčkoj učestvovale su ekipe iz Italije, Mađarske, Srboje i domaćina, a pobednoici su svi igrači, devojčice i dečaci, koji su pokazali razumevanje, fer-plej i lepo ponašanje.

„Football Friends“ omogućio je stvaranje mreže saradnje između adolescenata različitog porekla, organizacija civilnog društva, udruženja i mladih lidera, sa zajedničkim ciljem promocije ljudskih prava i inkluzije.

Program je realizovan i kroz završnu konferenciju na kojoj je učestvovao veliki broj osoba različitih sfera rada.

„Prijatelj je onaj, koji te poznaje kakav stvarno jesi, shvata šta si prošao, prihvata šta si postao i još uvek ti dopušta da rasteš. Istrajna dobrota pobeđuje rđave namere. U suštini fudbala je dobro i zato je doživljaj fudbala često topliji od bajke“, izjavio je idejni tvorac organizacije „Football Friends“ Zoran Avramović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar