Tužna sudbina: Nekad košarkaška legenda regiona, danas nosi gajbe (foto)

Samir Lerić (46) bivši je bosanskohercegovački košarkaš s velikom karijerom iza sebe. Ovaj je rođeni Mostarac za reprezentaciju igrao 12 godina i skupio rekordan broj nastupa, nastupio je na čak pet Evropskih prvenstava, a igrao je za brojne klubove (Ankara, Pivovarna Laško, Polonija…).. Nažalost, u tamošnjoj košarci nema mesta za njega pa radi atipičan posao za jednog sportistu.

Lerić ređa i dostavlja proizvode za jednu sarajevsku firmu koja se bavi prehrambenom delatnošću, a na fotografiji koja se proširila društvenim mrežama se vidi kako nosi gajbu.

– Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predvideti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena, tamo gde sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je slučaj u vreme situacije s kovidom-19 – rekao je Lerić za BHBasket.

Kaže da je prethodno dobio mnogo obećanja.

– Samo nešto obećavaju, ali nikad ništa konkretno. Dok si im potreban, iskoriste te i posle okrenu leđa – kaže ovaj rekorder po broju nastupa (107) u reprezentativnom dresu.

Lerić ima diplomu višeg sportskog trenera, a osam godina bio je na tržištu rada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bosna i hercegovinakošarkašreprezentativac
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • pesho

    pa sta neko taj posao radi cijeli zivot

  • Radisa

    Sta je ovde tuzno? Radi i ima normalan zivot. Ni prvi ni poslednji koji je promenio vrstu posla. Zivot ide dalje.