Ubedljiv poraz Vojvodine od Viktorije u Plzenju

 Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su danas izgubili od češke Viktorije sa 3:0, u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

Strelci u Plzenju bili su Jan Kopic u 25. i 82. i Ondrej Vanek u 51. minutu.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Novom Sadu.

Novosadska ekipa je bojažljivo počela susret pred punim stadionom Dosan arena, ali su nervozni bili i domaći igrači.

Vojvodina je prvu priliku u prvom poluvremenu imala u 12. minutu, kada je Aleksandar Stanisavljević šutnuo preko gola sa 20 metara.

Češki tim je u 21. minutu imao odličnu šansu preko Patrika Hrošovskog, čiji je šut izblokiran, iako je dugo bio sam u Vojvodininom kaznenom prostoru.

Viktorija je povela u 25. minutu posle uigrane akcije iz konera. Jan Kovarik je centrirao sa leve strane do Františeka Rajtorala, koji je bio sam na 25 metara i iz voleja ubacio u šesnaesterac, gde je Kopic odlično reagovao i šutem iz prve savladao Srđana Žakulu.

Gosti su nakon primljenog pogotka imali dve manje šanse, ali je dobro branio Matuš Kozačik šuteve Stanisavljevića i Ognjena Ožegovića.

Velike šanse domaći fudbaleri imali su u 40. i 43. minutu. Prvo je Kolar loše šutirao iako je bio sam ispred protivničkog gola, a potom je Žakula odlično odbranio udarac Vaneka.

Domaćin je agresivno počeo drugo poluvreme i već na početku imao nekoliko dobrih prilika, ali nije uspela da ih iskoristi.

Prednost Viktoriji od 2:0 Vanek je doneo pošto je lopta nakon njegovog šuta sa 20 metara zakačila jednog odigrača Vojvodine i prevarila Žakulu.

Vojvodina je nakon toga pokušavala, ali nije napravila nijednu ozbiljniju šansu, dok je Viktorija imala nekoliko i da ubedljivije pobedi, ali je Žakula dobro branio.

Konačnih 3:0 postavio je Kopic svojim drugim golom u 82. minutu, kada je posle odličnog centaršuta Milana Petržele ostao sam pred golmana Vojvodine i lako ga savladao.

Utakmici u Plzenju, pored 10-ak hiljada domaćih, prisustvovalo je i oko 300 navijača novosadskog kluba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar