Udovičić: Košarkaši su ponos svih nas

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je danas da rezultat košarkaške reprezentacije na Evropskom prvenstvu za svaku pohvalu i ocenjuje da izabranici Aleksandra Đorđevića na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru mogu do medalje.

„Biti u četiri ekipe u Evropi je za svaku pohvalu. Naši košarkaši i ceo tim Srbije su naš ponos u svakom smislu i jedan poraz to ne menja. Juče je odlučilo iskustvo i sportska sreća“, rekao je Udovičić.

Srbija je sinoć u polufinalu Evrobasketa poražena od Litvanije sa 64:67, pa će u okršaju za treće mesto u Evropi igrati sa domaćinom Francuskom.

„Ništa nije gotovo, imamo sutra utakmicu za treće mesto u kojoj sam siguran da naš tima ima želju da pokaže da je najbolji. Siguran sam da će u tome uspeti. Verujem u naše momke i svim srcem sam uz njih ovde sutra. Bez obzira na epilog sutrašnje utakmice, siguran sam da je ovo naša sjajna generacija, koja će na čelu sa velikim šampionom, kao što je naš selektor Đorđević, ne samo otići na Olimpijske igre, već i na njima osvojiti medalju“, rekao je Udovičić.

Utakmica za treće mesto između Srbije i Francuske igraće se sutra od 14.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar