Udovicic: Nikad vece ulaganje drzave u sport i mlade

BEOGRAD – Ministar omladine i sporata Vanja Udovičić posetio je danas Bač, Bačku Palanku i Bački Petrovac gde se družio sa osnovcima i mladim sportistima kojima je poklonio sportsku opremu, uz poruku „u istom smo timu i zajedno pobeđujemo!”
Ministarstvo je time, kako se naglasava u saopštenju, nastavilo kontinuirani obilazak lokalnih samouprava širom Srbije.

Udovičić je naveo da je „ulaganje države u sport nikada veće“.

„Ulaganje u aktivnosti dece i mladih rezultiralo je istorijskim uspesima i rezultatima, ali to predstavlja i investiciju u budućnost, jer smo u istom timu i zajedno možemo da budemo pobednici svakog dana!“, rekao je.

Novu sportsku opremu i rekvizite – dva gola sa mrežama, dve table sa obručima, mrežu za odbojku, kao i 40 lopti danas su dobile osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Bača, „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke i „Žarko Zrenjanin“ iz Bačkog Petrovca, kao i sportisti Rukometnog kluba „Lavovi“ iz Bačke Palanke, Fudbalskog kluba „Tvrđava“ iz Bača i Odbojkaškog kluba „Kulpin“ iz Bačkog Petrovca.
Udovičić je rekao da je današnje druženje sa osnovcima i sportistima potvrdilo da je sport najlepši, ali i najvažniji izbor svih.

Ministar je rekao da je uveren da su danas videli neke buduće velike sportske šampione, ali i da su, što je najvažnije, motivisali i neke nove klince da uđu u najveći tim Srbije, tim sporta koji pobeđuje!

„Pobediti svaki alibi kojim odustajemo od fizičke aktivnosti, pobediti izazove i naći vreme za sport, znači biti pobednik svakog dana! Preduslov zdravlja, mesto puno osmeha i druženja, atmosfera pobedničkog duha i zajedništva, osećaj da pripadate timu i stvarate energiju, to i još mnogo toga, upravo donose lokalne fiskulturne sale i klubovi i zato je ovo akcija od koje ne odustajemo i koju želimo da sva mesta u našoj Srbiji prepoznaju i slede“, rekao je Udovičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar