Udovičić otvorio rekonstruisano igralište u Novom Sadu

NOVI SAD – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičih ostvorio je danas u Novom Sadu prvo od 27 dečijih igrališta, koja će na inicijativu ministarstva biti rekonstruisana do kraja godine u 11 gradova i opštinai, u okviru IPA projekta „Rekonstrukcija i poboljšanje uslova za bezbednost decjih igrališta u Srbiji“.

Ministar Udovičić je na otvaranju igrališta izrazio posebno zadovoljstvo što će najmladi Novosađani dobiti pravi dečji kutak za igru i druženje.

„Promociji zdravog života i popularizaciji sporta, naročito kod dece, posvećujemo posebnu pažnju i zato mi je izuzetno drago što je Evropska unija podržala još jedan IPA projekat Ministarstva omladine i sporta. Posebnu veličinu dogadaju daje cinjenica da se sve dešava u Evropskoj nedelji sporta u kojoj ucestvuje i Srbija i koja promoviše upravo fizičku aktivnost od najmlađeg uzrasta i diže svest građana o značaju bavljenja fizičkim aktivnostima bez obzira na godine. Veoma je važno da veliki gradovi, poput Novog Sada, imaju što više ovakvih igrališta kako bi našim najmlađima omogućili što kvalitetnije odrastanje“, rekao je Udovičić.

Otvaranju su prisustvovali Sem Fabrici, ambasador Delegacije EU u Republici Srbiji, Ognjen Cvjetičanin, član Gradskog veća za sport i omladinu i Marko Jovanović, v.d. pomoćnik ministra finansija Republike Srbije.

Rekonstrukcija dečijih igrališta radi se po najvišim evropskim standardima bezbednosti i sigurnosti.

Ukupna vrednost projekta je oko 1,25 miliona evra, a sva sredstva obezbeđuje EU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar