Udovičić u Kikindi nastavio podelu sportske opreme

KIKINDA – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Kikindi i okolinim mestima nastavio je akciju donacije sportske opreme i rekvizita.

Udovičić je posetio Osnovnu školu „Jovan Popović“, gde ga je u fiskulturnoj sali sačekao veliki broj dece.

„Drago mi da je sam u poseti Kikindi i da nastavljamo akciju obilaska lokalnih samouprava, kako da poboljšamo položaj svih građana, ali i uslove bavljenjem sportom“, rekao je Udovičić novinarima u Kikindi, što mu je 37. obilazak mesta u Vojvodini od početka godine.

Donacija ministarstva za školu sastoji se iz golova, košarkaških tabli sa obručima, odbojkaškom mrežom i 40 lopti za četiri kolektivna sporta.

„Zajednički smo uvideli da je neophodno ulagati u sportsku infrastrukturu, želimo da jačamo sport na lokalu“, naveo je Udovičić i najavio da će bazen u SC „Jezero“ od 15. decembra biti rekonstruisan u iznosu od 17,5 miliona dinara.

Gradonacelnik Kikinde Pavle Mirkov istakao je zadovoljstvo zbog dolaska Udovičića.

„Drago mi je što će uslovi za sport biti bolji. Poseta Udovičića važna je iz više razloga, ne samo zbog donacije, već jer je dosao veliki šampion i nosilac velikog broja medalja. Bitno je da ga deca vide i to je dodatni impuls da razvijamo sport u našem gradu“, poručio je on.

Direktorka škole Jelena Krvopić istakla je značaj donacije za osnovce i lokalne klubove.

„Kao profesor fizičkog znam koliko su bitni uslovi za bavljenje sportom. Isto tako bitan je dolazak takve sportske veličine kakva je Udovičić“, zaključila je Krvopić.

Ministar Udovičić posetu je nastavio u Novom Kozarcima donacijom opreme i lopti za fudbalski klub Sloboda, a planiran je obilzak i Srpske Crnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar