Uhapšeni osumnjičeni za krađu sata Šarla Leklera

Italijanska policija saopštila je danas da su uhapšena tri muškarca i jedna žena, koji su osumnjičeni da su u aprilu prošle godine u toj državi ukrali luksuzni sat vozaču Ferarija u šampionatu Formule 1 Šarlu Lekleru.

Prema saopštenju policije, jedan od muškaraca i žena pratili su Leklera automobilom tokom njegovog putovanja u Toskani i pomogli dvojici saučesnika da pobegnu na skuteru nakon krađe skupocenog sata.

Tačne okolnosti ove krađe nikada nisu zvanično objavljene, ali prema pisanju italijanskih medija, vozaču Ferarija sat je sa ruke uzeo navodni obožavalac, koji je želeo da napravi selfi sa njim.

Italijanska agencija Ansa precizira da se radi o satu „Rišar Mil“. Na svom sajtu švajcarski brend navodi da Lekler nosi model RM 67-02, koji je vredan oko 300.000 evra.

Policija je navela da ukradeni sat nije pronađen prilikom pretresa. Ističe se i da su osumnjičeni iz Napulja pokušali istog dana kada su ukrali sat Lekleru da otmu časovnik vredan 40.000 evra italijanskom državljaninu, ali u tome nisu uspeli.

Oni se sumnjiče i za krađu sata vrednog 80.000 evra u avgustu 2021. godine. Prilikom pretresa u njihovim domovima pronađena su „dva luksuzna sata čije poreklo nije poznato“, kao i 23.000 evra u gotovini.

Lekler je novu sezonu u Formuli 1 počeo loše sa dva odustajanja posle tri trke i trenutno zauzima 10. mesto sa šest bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar