Uvek hladan kao špricer, ali kada mu padne mrak, i Federer zagrmi… (video)

Rodžer Federer je na terenu skoro uvek smiren i retko ga vidimo da izgubi živce, ali to se dogodilo danas tokom meča sa Tomasom Berdihom.

Švajcarac tokom dosadašnjih mečeva na Australijen Openu nije imao većih problema, ali je Berdih na početku meča postavio svoj tempo igre i poveo sa 3-0 u gemovima. Tokom servisa Čeha za osvajanje prvog seta, pri rezultatu od 5-3, 19-struki osvajač Gren slem titula, je imao prve dve brejk lopte u meču.

Berdih je na 15-40 servirao duboki seris, koji Federer nije mogao da vrati, te je zatražio čelendž odluke linijskog sudije.

Sistem Hok aj nije mogao da prikaža snikak servisa, pa je na kraju glavni sudija Fegus Marfi doneo rekao da ostaje pri odluci linijskog sudije da je loptica bila u polju.

Federeru je rečeno da je ostao bez jednog čelendža, a ta odluka dodatno ga je iznervirala.

Prišao je sudijskog stolici i skoro ceo minut razgovarao sa njim. – Da li ste zadovoljni ovim? Odluka je na vama – ponavljao je Švajcarac.

Sledeće dva poena je 36-godišnji teniser izgubio, ali je spasao set loptu i vratio brejk. Rezulat na kraju je bio 7-6, 6-3, 6-4, i Federer je obezbedio plasman u polufinale AO.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Rodžer Federertenis
Komentari (0)
Dodaj komentar