Uz turizam i istoriju trčalo se kod Ramske tvrđave

VELIKO GRADIŠTE – U trci na 10,5 kilometara održanoj uz tvrđavu Ram na Dunavu najbrži su bili Pančevka Jelena Mimić i Beograđanin Ivan Jeremić, saopštili su organizatori.

Mimić je ocenila da se radi o sjajnoj rekreativnoj trci po predelu uz Dunav, uz labudove i malo vetra, a Jeremić je pozvao sve ljude da se odazovu na ovakve događaje gde su uključene lepote turizma.

Organizatori, Sportski savez i opština Veliko Gradište, naveli su da je trka „Četvrtina maratona Ramska tvrđava“ juče okupila više od 150 trkača i trkačica koji su pokušavali da savladaju stazu od 10.550 metara.

Cilj trke je da se kroz sport promovišu kulturno nasleđe i turizam Velikog Gradišta, a posebno obnovljene Ramska tvrđave, sazidane u 15. veku, koja upotpunjava atraktivnost Dunavskog toka u Srbiji.

Pobednicima je u Ramskoj tvrđavi nagrade uručio predsednik Sportskog saveza Veliko Gradište i organizator trke Dušan Banović.

Ovogodišnje takmičenje podržao je i projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ , prepoznavši značaj u povezivanju sporta i turizma.

„Evropska unija podržava ovu trku na prelepoj Ramskoj tvrđavi jer to je dobar način za promociju Istočne Srbije, a takođe trčanje je dobro za um i telo. Mi smo veoma srećni da imamo ovo fantastično vreme za trčanje,“ izjavio je Aleksandar Bec, vođa projekta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar