Zvezda izborila remi u Londonu, „delije“ oduševile Engleze neprekidnom pesmom (video)

Fudbaleri Crvene zvezde odoleli su slavnom Arsenalu na „Emirejtsu“ i u 4. kolu grupe H Lige Evrope izborili su remi bez golova.

Zvezda je na drugom mestu sa 5 bodova, bod više od BATE Borisova i 2 više od Kelna koji je, iako je gubio sa 2:1, na kraju demolirao Beloruse sa 5:2 u Nemačkoj.

Crveno-beli sledeći meč igraju ponovo na strani i to 23. novembra u Belorusiji.

Trener Vladan Milojević na teren je izveo ovaj sastav: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Gobeljić, Krstičić, Donald, Srnić, Kanga, Radonjić, Boaći.

Njegov kolega Arsen Venger opredelio se za ovih 11: Mejsi, Nelson, Debiši, Elneni, Holding, Mejtlend-Najls, Kokelan, Vilok, Volkot, Vilšer, Žiru.

Arsenal ponovo nije igrao u najjačem sastavu ali je i takav bio veoma opasan po gol Borjana.

Početak duela pripao je domaćinu koji je već u 11. minutu mogao do gola – Mejtland-Najls je lepo centrirao ka Žiruu ali je udarac Francuza krajnjim naporom zaustavio raspoloženi Borjan.

Do kraja prvih 45 minuta igre, Arsenal je imao 2-3 solidne šanse ali su igrači Zvezde bili na visini zadatka.

Navijači crveno-belih bili su orni i grlati na tribinama stadiona pa su se tako tokom većeg dela meča čuli njihov huk i pesma.

U drugom poluvremenu Olivije Žiru i dalje je bio najopasniji po gol Zvezde, dok su Radonjić i Boaći na drugoj strani pokušavali nešto da urade ali ni blizu gola.

Arsenal je najbliži golu bio u 63. minutu kada je Džek Vilšer već savladao Borjana ali je loptu sa gol-linije skinuo Demijen Le Talek.

Zvezda je u finišu pokušavala da iznenadi rivala, ali sve što je uspela da uradi zapravo je bilo da izvuče bod koji će svakako mnogo značiti u finišu grupne faze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

arsenalFK Crvena ZvezdaLiga Evrope
Komentari (0)
Dodaj komentar