Novak na kolenima, Gofan ga eliminisao u četvrtfinalu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu od Belgijanca Davida Gofana sa 6:2, 3:6, 7:5.

Gofan će u polufinalu igrati sa Rafaelom Nadalom ili Dijegom Švarcmanom iz Argentine.

Početak meča pokazao je da će Novak i danas imati grdnih problema da pobedi rivala.

Gofan je na startu uzeo brejk i štaviše, načinio je još jedan u prvom setu koji je za 30 minuta rešio u svoju korist sa 6:2.

U drugom setu, druga priča. Shvativši da s ovom igrom sigurno gubi duel, Novak je krenuo daleko agresivnije i napadačka igra donela mu je brz brejk a posle 40 minuta i set – 6:3.

Treći set doneo je uzbudljiv tenis u kojem je bilo izjednačeno do 12. gema kada je Nole sačuvao četiri meč lopte ali je peta bila nerešiva enigma i poraz je morao da usledi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

David Gofanmonte karlonovak djokovic
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Branko Ristic stanje

    Ono sto je vise nego ocigledno,Novak je demotivisan za dalje bavljenje ovim sportom,tj.tenisom. Sta je tome uzrok,ostavljam „na dusu,bulevarskoj stampi“. Ali,ne treba gubiti vreme,i plakati za nasim bivsim asovima,kako u muskoj,tako i u zenskoj teniskoj ekipi.Treba sto pre,osnovati nove skole tenisa za mlade koji dolaze.Samo iz kvantiteta,dolazi se do kvaliteta. Novak,Ana,Trojicki i ostali nasi asovi,nastali su sasvim slucajno.Oni nisu produkt,planskog odgoja buducih vrhunskih tenisera.Oni su usamljeni „blesak“ inokosnih talentovanih pojedinaca. Na taj nacin,ne stvara se nova generacija,njihovih naslednika.

  • goran manic

    Tako je to sa „glutenom“. Nadalovim putem…

  • Blajbi

    Novak je BEZ SNAGE! Ili ne jede dobro ili ne trenira dovoljno ili seksa preko mere… Bez snage nema eksplozivnosti, a to je danas falilo. Gofan je udarao jece i eksplozivnije iako je fizicki slabiji i zasluzeno pobedio.