Vajda o rastanku sa Novakom: Disali smo zajedno

Noletov dugogodišnji prvi trener Marjan Vajda, kondicioni trener Gebhard Fil Grič, kao i Đokovićev fizioterapeut i kum Miljan Amanović poželeli su Đokoviću puno uspeha i izrazili mu zahvalnost na svemu što su zajedno prošli.

„Vreme provedeno sa Novakom je jedan život. Bili smo deo velikih uspeha, živeli i disali za iste ciljeve. Pružio sam sve što sam znao kao trener i ponosan sam na naše rezultate. Stigli smo do momenta kada smo shvatili da je potrebna nova energija u timu. Novak može još da ide napred, i siguran sam da hoće. Uveren sam da će ostati u samom vrhu tenisa još dugo i da će pružiti nove pobede i nove radosti njegovim fanovima i svim istinskim ljubiteljima tenisa. I dalje ćemo se konsultovati , viđati, družiti, jer mi smo ipak porodica“, rekao je Vajda.

Kondicioni trener Gebhard Fil Grič istakao je zahvalnost na prilici da radi sa jednim tako velikim sportistom kao što je Novak.

„Imao sam veliku privilegiju da radim sa Novakom u proteklih osam godina. San svakog trenera je da sarađuje sa profesionalcem i sportistom koji je toliko posvećen onom što radi, kao što je Novak. Stalno je pomerao granice na kondicionom planu, a dopada mi se i što stalno pronalazi nove načine kako da napreduje u svim segmentima. Ne sumnjam da će se vratiti na sam vrh. Novak je šampion, ratnik i samo mu je nebo granica. Veoma sam ponosan na vreme koje smo proveli zajedno kao tim i kao porodica tokom takmičenja. Došao je momenat za sve nas da se raziđemo na profesionalnom planu, ali privatno ćemo ostati prijatelji i nastavićemo zajedno da delimo sve životne radosti“, kaže Grič.

Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut i kum ne sumnja da će Đoković krenuti uskoro da pobeđuje i osvaja turnire, prenose mediji.

„Novak je moj najbolji prijatelj i moj brat. Proveo sam više vremena sa njim nego sa mojom porodicom u proteklih deset godina. Ništa se neće promeniti u našem odnosu, jer smo povezani na toliko načina. Uvek ću biti tu za njega i radovaću se da ga vidim da pobeđuje, osvaja turnire i ponovo ostvaruje sav svoj potencijal. Ne sumnjam da će tako i da se desi“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

marijan vajdanovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar