Van Avermet pobedio na 'Trci oko Flandrije', virtuelno

Belgijski olimpijski šampion u biciklizmu Greg Van Avermet je danas pobedio na ovogodišnjem 104. izdanju jedne od najtežih jednodnevnih trka na svetu, „Trci oko Flandrije“, voženoj – virtuelno, na skraćenoj trasi, objavio je specijalizovani sajt www.cyclingnews.com.

Van Avermet je zaostajao u prvom delu trke, ali je sačuvao snagu za naporan uspon Paterberg i potom u solo vožnji pobedio na dosad neviđenoj virtuelnoj trci po seoskim putevima belgijske pokrajine Flandrije.

Kompanija „Flanders Classics“, organizator „Tour of Flanders“, priredila je danas, na dan kada je trebalo da se vozi prava trka, verziju „u samoizolaciji“ pošto je pandemija COVID-19 zaustavila sva sportska takmičenja širom sveta još početkom marta.

Trinaest trkača selo je danas na sobne bicikle – simulatore, svako kod svoje kuće. Uz pomoć virtuelne platforme „BKool“ i realnog merenja svojih performansi – kao na stvarnoj trci, i poredjenja svih parametara na internetu, nadmetali su se na 32 kilometra staze koja je uključivala simulacije uspona Kruisberga, Ude Kvaremona i Paterberga – sve na makadamu.

Virtualni uspeh Van Avermeta usledio je dva dana pošto je njegov tim CCC objavio da je do kraja ovogodišnje sezone znatno smanjio plate svojih vozača i otpustio većinu osoblja.

„Mislim da mi srce već duže vreme nije kucalo toliko brzo“, rekao je Van Avermet iz svoje sobe za treniranje u potkrovlju. „Svakako sam zadovoljan svojom performansom. Malo je neobično trkati se od kuće, ali dao sam sve od sebe“.

Iako je rekao da mu je nedostajalo 230 kilometara, kolika je trebalo da bude dužina te trke da je danas vožena na pravim seoskim putevima, Van Avermet je rekao da je i skraćeno izdanje s najtežim deonicama ipak bila prava trka, mada bez prave pripreme.

„Na početku me je šokirala brzina trke i zbog toga sam zaostao na Kruisbergu, ali sam, kao u stvarnoj trci, sve snage dao na Paterbergu. Posle toga, bio sam mrtav umoran do kraja“ – rekao je pobednik.

„Zabavno je to. Bez preterivanja, mislim da smo se svi dobro proveli. To je vrlo lepa ideja. Svi vole Trku oko Flandrije.., uspeli smo da malo zabavimo ljude“ koji su pravi prenos virtuelne trke pratili na internetu, preneo je sajt www.cyclingnews.com.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar