Vasić: Nadamo se dvocifrenom broju medalja na OI u Parizu

BEOGRAD – Sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije Sonja Vasić izjavila je danas da se nada dvocifrenom broju medalja na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

„Biće drugačije nego u Tokiju. Pre svega, jer nismo u jeku korone i pozitivno je što je Pariz blizu. Neće biti veliki izazov aklimatizacije sportista i trasporta. To će biti prednosti koje olakšavaju put ka medaljama i pripremu. Ova godina je jako izazovna, jer svi sportisti imaju velika očekivanja i potrebna im je velika pomoć da bi se kvalifikovali i treba da se podrže na pravi način“, izjavila je Vasićeva za RTS.

Srpski strelci su prvi obezbedili norme od svih srpskih sportista za učešće na SP.

„Bili smo prezadovoljni kad je Zorana Arunović obezbedila prvu normu. Trasirala je put, kao i pred Tokio, gde smo imali lepu, veliku, brojčanu misiju i najveći broj medalja. Tako da se nadamo još većoj misiji i dvocifrenom broju medalja u Parizu. Ima puno sportova koji obećavaju. Svi timski posrtovi su i dalje u igri, mogu da obezbede norme. Pratimo sve i nadamo se da će na kraju ove godine bilans biti znatno veći“, rekla je Vasićeva.

OI će biti održane od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar