Vaterpolisti Srbije bolji i od Francuske

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Beogradskoj areni Francusku sa 16:8 (3:4, 4:2, 3:1, 6:1) u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Filip Filipović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Reprezentaciju Francuske predvodili su Igo Krusila i Aleksandar Kamarasa sa po dva gola.

Srbija je došla i do trećeg trijumfa na Evropskom prvenstvu, ali ne tako lako i ubedljivo kao u prva dva meča.

Francuska je veoma dobro odigrala u prvom poluvremenu, a posebno u prvoj četvrtini koju je dobila sa 4:3.

Igo Krusila pogodio je za vodjstvo Francuske, ali je Srbija odmah uzvratila preko Nikića i Stefana Mitrovića. Gosti su potom izjendačili golom Enza Kasa, ali je Miloš Ćuk vratio „delfine“ u prednost.

Usledio je mali pad u igri Srbije, što Francuzi koriste i golovima Aleksandra Kamara i Romana Blerija dolaze do preokreta kojim su otišli na prvu pauzu.

Druga četvrtina donela je veoma jak ritam obe selekcije, što je „probudilo“ oko 11.000 navijača u Beogradskoj areni, a to je Srbija iskoristila i serijom 3:0 došla do novog preokreta. Medjutim, Francuska se nije predala, iako je po prvi put na meču imala dva gola zaostatka.

Uspeli su da prekinu seriju Srbije preko Mehdija Marzukija, da bi već u sledećem napadu Simon Tibo poravnao rezultat, ali su izabranici Dejana Savića u poslednjoj sekundi uz zvuk sirene golom Prlainovića vratili u vodjstvo i otišli na odmor.

Srbija je uspela da slomi otpor Francuza u drugom poluvremenu, iako su gosti na početku treće deonica preko Krusile ponovo stigli do izjednačenja.

Ipak, Francuzi su sredinom treće deonice popustili, a Milan Aleksić i Andrija Prlainović su sa dva brza gola prelomili utakmicu i nagovestili seriju Srbije od 7:0.

Selektor Srbije, kao i na prethodna dva meča protiv Hrvatske i Malte, pružio je u drugom poluvremenu šansu golmanu Gojku Pijetloviću koji je imao nekoliko veoma dobrih odbrana.

Srbija je nošena bodrenjem pune Beogradske arene lako meč privela kraju i došla do trećeg trijumfa na šampionatu.

Izabranici Dejana Savića će se u subotu sastati sa Slovačkom u osmini finala Evropskog prvenstva, dok Francuzi igraju protiv Crne Gore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar