Vaterpolisti Srbije ubedljivo pobedili Maltu

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Beogradu, pošto je večeras pobedila Maltu sa 20:2 (6:0, 5:1, 4:1, 5:0), u utakmici drugog kola Grupe B.

Posle ubedljive pobede u prvom kolu nad Hrvatskom, ekipa Dejana Savića je u Beogradskoj areni pred više od 7.000 ljudi ostvarila još ubedljiviji trijumf u drugom kolu.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Slobodan Nikić sa pet golova, a po tri gola dodali su Andrija Prlainović i Dušan Mandić. Živko Gocić, Filip Filipović i Duško Pijetlović postigli su po dva gola, dok su po jedan pogodak dodali Sava Randjelović, Miloš Ćuk i Milan Aleksić.

Golove za Maltu postigao je Stiven Kamileri.

Vaterpolisti Srbije su bili ubedljivi od samog početka, predvodjeni Nikićem i Prlainovićem nisu popuštali u odbrani i bez ikakvih problema ostvarili su drugu pobedu.

Na golu su sigurni bili Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović.

Posle dva kola Srbija ima šest bodova, a Malta je bez bodova.

Ranije danas u Grupi B Hrvatska je pobedila Francusku sa 20:5 i ostvarila prvi trijumf na turniru. Obe ekipe imaju po tri boda.

Utakmice trećeg kola igraće se u četvrtak, Srbija će od 20.15 igrati protiv Francuske, a od 9.30 počeće duel Hrvatske i Malte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar