Velbek ipak ide na operaciju, odsustvuje mesecima

Engleski fudbalski prvoligaš Arsenal objavio je danas da će Dani Velbek odsustvovati “mesecima” posle operacije levog kolena.

Jedan od najboljih igrača Arsenala povredio je koleno krajem aprila, a onda je proveo leto na terapiji i pokušajima da se oporavi. To nije dalo rezultata, tako da je ipak morao na operaciju i sada će oporavak trajati nekoliko meseci.

“Nadali smo se da ćemo moći da izbegnemo operaciju, ali posle povećanja intenziteta treninga, njegova hrskavica nije dobro reagovala, tako da je prošle nedelje odlučeno da ide na operaciju koju će obaviti vodeći specijalista. Očekuje se da će Dani sada odsustvovati mesecima i svi u Arsenalu mu žele dobro”, navodi se u saopštenju “tobdžija”.

Arsenal je odlučio da ne dovodi novog napadača u prelaznom roku koji se završio ove nedelje, uprkos tome što je ekipa u četiri utakmice ove sezone postigla samo tri gola, od čega samo jedan uobičajen, dok su druga dva bili autogolovi.

Olivije Žiru je na početku sezone bio prvi centarfor, da bi u prošlom kolu Tio Volkot bio u prvom timu utakmice protiv Njukasla, koja je dobijena 1:0 posle autogola Fabrisija Koločinija.

Velbek je u Arsenal došao pre godinu dana, i u 34 utakmice za klub postigao je osam golova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar