Veličanstveno: Hiljade građana dočekalo zlatne odbojkašice ispred Skupštine (video)

Hiljade ljudi dočekalo je vecečeras ispred Skupštine grada odbojkašice Srbije, osvajačice evropskog zlata.

Izlazak zlatnih devojaka na balkon gradske skupštine prisutni su pozdravili gromoglasnim aplauzom, nakon čega je usledila himna Srbije i vatromet.

Kapitenka Maja Ognjenović je primetila da je teže pričati pred okupljenima nego igrati u finalu.

Srednji bloker Stefana Veljković zahvalila se na dočeku i navela da se nada da će sledeće godine ovako proslaviti olimpijsko zlato.

Najkorisnija igračica EP Tijana Bošković

istakla je da veliko zadovljstvo sto treću godinu za redom imaju ovakav doček.

Selektor Zoran Terzić pozdravio je Beograd, Srbiju, Republiku Srpsku, Kosovo, kao i sve one koju su odbojkašice pratili i podržavali u celom svetu.

Uz pesmu „Pukni zoro“, odbojkašice su sa okupljenima proslavile evropsko zlato.

Bošković: Ponosna sam, odbrana titule je velika stvar

Najkorisnija igračica Evropskog prvenstva Tijana Bošković, posle osvajanja evropskog zlata, rekla je da je veoma srećna što se ekipa vratila u Beograd.

„Jako sam sreća što smo se vratile u Beograd i što smo zatekle ovakvu atmosferu. Ponosna sam na uspeh koji smo napravili. Odbraniti titulu evropskog prvaka je velika stvar“, rekla je Boškovićeva Tanjugu.

Bošković je ponela i titulu MVP, drugu uzastopnu na EP, a prošle godine to je priznanje ponela i na šampionatu sveta.

„Svako priznanje prija, ali medalja je važnija za mene. Da nije bilo ovih devojaka, ovo priznanje ne bi bilo u mojim rukama.“

Srbija je u finalu pobedila Tursku sa 3:2 posle velike borbe, a 23-godišnja korektorka istakla je da nije bilo lako igrati protiv domaćina.

„Bilo je teško igrati u atmosferi pred 14.000 turskih navijača. Već imamo iskustvo u igranju ovako važnih utakmica i mislim da je iskustvo presudilo“, zaključila je Bošković.

Ognjenović: Nismo svesne uspeha, preplavljene smo emocijama

Kapitenka odbojkaške reprezentacija Srbije Maja Ognjenović rekla je da ekipa da još nije svesna uspeha koji je ostvarila.

Srbija je u finalu EP pobedila domaćina Tursku sa 3:2 i obranila evropsko zlato osvojeno pre dve godine.

„Celo leto smo se spremale za ovo i kada vidim kako su nas dočekali najbliži… Ovo je ono za šta živimo i radimo. Preplavljene smo emocijama, ali nadam se da će u narednim danima emocije da se slegnu i da ćemo postati svesne našeg uspeha“, rekla je Ognjenović po dolasku na aerodrom „Nikola Tesla“.

Tehničar srpske selekcije istakla je i da su njene saigračice i ona navikle na doček ispred Skupštine grada.

„Balkon je uvek posebna emocija, ali moram da priznam da smo nekako navikle na taj balkon. S nestrpljenjem očekujemo da se popnemo i da pozdravimo sve naše navijače, koji su nas gledali i bodrili“, zaključila je Ognjenovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

docekodbojkašiceskupština grada
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • laki

    Na zalost Srbija drzava se nije udostojila kako treba da doceka zlatne devojke.Velika sramota da mediji nisu mogli da naprave soecijalne emisija o pobedi ovih devojaka,cutalo se previse na svim nacionalnim frekvencijama,RTS je samo pustio uzivo snimak sa balkona,traljavo ,neprofesionalno uradjeno,vazno da kada veliki vodja ima da nesto kobajagi vazno naciji poruci, pojavi se na svim mogucim tv kanalima.Zato treba da bude sramota ministra kulture pa i ostalih ministara informisanja,sporta itd.Bruka za Srbiju !