Velika teniska imena stižu u Beograd na Srbija open

Pripreme za Serbia Open 2021, koji će se igrati od 19. do 25. aprila u Beogradu, uveliko su toku. Prilikom obilaska terena Teniskog centra Novak, direktor turnira Đorđe Đoković pokazao je kako teku pripreme za veliki sportski događaj u regionu.

On je istakao da će se poštovati sve epidemiološke mere u skladu sa striktnim ATP pravilima i merama Vlade Srbije, te će se ove godine turnir igrati bez prisustva publike.

Organizatori ističu da je Serbia Open svojevrstan sportski događaj, ne samo zato što je najekskluzivniji u čitavom regionu, već i zato što je najbolja promocija tenisa i teniskih talenata Srbije, sporta i zdravih navika. Turnir će imati i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva će „Novak Đoković Fondacija“ uložiti u program „Putem šampiona“ koji za cilj ima edukaciju roditelja kako da na najbolji način podrže sportske korake svojih najmlađih.

“Ponosni smo što će Novak igrati, kao i Dominik Tim, imaćemo na turniru i Matea Beretinija, Aslana Karaceva, Gaela Monfisa, Krajinovića, Lajovića, Đerea… Veliki broj velikih igrača, mnogi otkazuju turnire, pa smo ponosni što ćemo imati ovakva imena”, dodao je Đorđe Đoković.

Prva nagrada za pobednika u singlu je 100.225 evra i 250 ATP poena. Ukupni nagradni fond turnira je 711.800 evra.

Za ženski turnir još nisu poznata imena, jer su prijave u toku, a WTA turnir iz serije 250 treba da počne 16. maja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

beogradnovak djokovicserbia openteniski turnir
Komentari (0)
Dodaj komentar