Veliki Đokovićev skok: Novak se vraća tamo gde mu je i mesto

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, osvajanjem Mastersa u Sinsinatiju došao je na korak do plasmana među najboljih pet tenisera sveta.

Nekada najbolji igrač sveta osvojio je 1000 bodova i od ponedeljka deliće šesto mesto sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem sa 4.445 bodova.

Novak se nalazi na 170 bodova od petoplasiranog Kevina Andersona i 400 od četvrtog tenisera sveta Aleksandra Zvereva.

Huan Martin del Potro, koji je trećeplasirani na ATP listi, Đokovići beži 1.055 bodova, dok su Rodžer Federer i Rafael Nadal i dalje daleko od našeg tenisera.

Švajcarac drži drugo mesto sa 7.080 bodova, dok je Španac neprikosnoven na prvom mestu sa 10.040.

Novak do kraja godine ne brani poene ni na jednom turniru i ima veliku šansu da napadne top tri, a verovatno i prvo mesto, sve zavisi od rezultata na četiri velika turnira koja su ispred nas – US open, Masters u Šangaju i Parizu i završni turnir u Londonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP listanovak djokovic
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • pop

    treba biti realan..dakle;;kada ide i kada neide onako kako covek ocekuje da treba da se desava..stampa pise i pisala je na razne nacine o novaku..ono sto je lepo,,to je da oni koji su pisali mnogo rdjave stvari su u neprilici da ponovo se pokriju po usina i napisu hvalospev..to je poenta i snaga novakovih uspeha..i netreba biti napadan spram neprijateljski orjentisanih..to im teze pada kada se kaze pozitivno za njih,, vec da ih napadnes.. to tesko pada srbomrscima,,ali srbima koji mnogo mrze druge,,jel nisu srbi!!!zato novaka postuju ,,pa da kazem cak i vole sve populacije ljudi koji u nacionalnim okvirima vide sve,,a toga ima samo od devetnaestog veka na ovamo..pre nisu postojale takve podele,,vec samo drzave.. zato hvala bogu da je nole se povratio gde mu je mesto u tenniskom sportu,,a posle teskih momenata u njegovoj karijeri sportskoj,povrede jesu deo zivota sportista,,ali i oporavak i povratak na teren..