Verstapen: Srećan sam zbog prve pobede u Australiji

Vozač Red Bula Maks Verstapen rekao je danas da je imao jako dobar tempo u trci Formule 1 u Australiji, i da je srećan zbog svoje prve pobede u toj državi.

„Imali smo jako dobar tempo danas i pobedili smo, što je naravno najvažnije“, rekao je Verstapen, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Verstapen je u Australiji zabeležio 37. pobedu u karijeri, a trku su obeležili incidenti i prekidi.

Prvi prekid usledio je u devetom krugu, nakon što je sa staze izleteo Aleksander Albon iz Vilijamsa, dok je trka drugi put prekinuta tri kruga pre kraja, kada je Kevinu Magnusenu iz Hasa otpala guma, koja se potom našla na stazi.

Ni nakon novog starta nije moglo da prođe bez incidenata, pa je trka po treći put bila prekinuta, a vozači su posle dvadesetak minuta pauze odvezli poslednji krug iza sigurnosnog vozila.

Verstapen je trku počeo sa pol pozicije, ali je ubrzo izgubio pozicije od vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i Džordža Rasela.

„Imao sam vrlo loš start i bio sam oprezan – ja sam imao puno toga da izgubim, a oni puno toga da dobiju. Mislim da je tempo bolida bio brz, čekali smo da se DRS otvori. Što se tiče crvenih zastava, za prvu razumem, ali drugu ne baš“, dodao je dvostruki uzastopni svetski prvak.

Holanđanin je u 48. krugu prilikom ubedljivog vođstva za trenutak izleteo sa staze, ali ga to nije omelo da dođe do pobede.

„Učino sam uslugu gradu i pokosio sam im malo više trave… Sjajno je pobediti ovde, moja prva pobeda ovde, i jako sam srećan“, rekao je Verstapen.

Drugo mesto pripalo je vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu, koji je istakao da mu je ovo bio najbolji trkački vikend u sezoni.

„Bila je luda trka. Veliko hvala svima u Australiji i Melburnu. Imao sam najbolju nedelju. Vreme je bilo neverovatno. Ova staza i grad nastavljaju da pružaju sjajnu predstavu“, rekao je sedmostruki svetski prvak.

Hamilton se osvrnuo i na odustajanje timskog kolege, kojem se zapalio bolid.

„Stvarno nesreća za Džordža danas, moramo to da ispitamo. Naša pouzdanost je uglavnom bila jako dobra“, rekao je on i dodao da se i dalje nije „povezao“ sa bolidom.

„Nastavljamo gurati dalje! Hvala svima u fabrici. Možemo smanjiti zaostatak, biće teško, ali ne i nemoguće“, ocenio je on.

Do 101. pobedničkog postolja došao je vozač Aston Martina Fernando Alonso, koji je rekao da je teško razumeti neke stvari na samoj trci.

„Danas smo imali rolerkoster. Mnoge stvari koje su se desile na početku i u poslednjih pola sata je bilo teško razumeti… Prva crvena zastava nam je pomogla jer su Džordž i Karlos (Sainc) otišli u boks, ali druga nam nije pomogla. Imali smo stvarno sreće, treća i četvrta pozicija za ekipu su neverovatna nedelja“, rekao je 41-godišnji vozač, i dodao da posle tri treća mesta želi bar drugu poziciju u nastavku sezone.

U generalnom plasmanu vodi Verstapen sa 69 bodova, drugi je njegov timski kolega Serhio Peres sa 54, a treći Alonso sa 45 bodova.

Naredna trka je 30. aprila, za Veliku nagradu Azerbejdžana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar