Vilander po starom: Novak da se povuče posle Vimbldona

Teniski stručnjak i nekadašnji šampion „belog sporta“ Mats Vilander poslednjih godina dežurni je kritičar igre i ponašanja Novaka Đokovića.

Vilander je u više navrata, naročito pre početka Gren slem turnira umeo da svojim konstatacijama i prognozama ponizi srpskog asa nikad ga ne svrstavajući u krug onih koji su apsolutni favoriti za titulu.

Uoči sutrašnjeg početka Vimbldona Vilander je dao nešto objektivniji komentar oko Đokovića.

„Novak i Jelena će uskoro dobiti bebu i mislim da bi bilo idealno za njega kada bi propustio sezonu na betonu. Onda da počne da trenira kao ‘lud’, baš kao što su Rafa i Rodžer uradili, i vrati se što jači“, rekao je Vilander za ESPN.

 

Potom je Šveđanin po prvi put progovorio i na temu svog odnosa sa srpskim navijačima.

„Nije mi jasno zašto ljudi u Srbiji misle da ja mrzim Novaka. U jednom trenutku sam pomislio da je u pitanju loš prevod, loša interpretacija mojih reči. Verovatno mnogi pamte moje kritike sa početka njegove karijere. Ali, slušajte me dobro, ja sam veliki fan Đokovića zato što je napravio dva najveća napretka koje sam video u tenisu. Prvi je promena njegovog stava iz tinejdžerskih dana i odnosa prema ovom sportu. Drugi je servis koji je bio jedna od njegovih najvećih slabosti, a sada ga vadi iz nezgodnih situacija. Pokazao je da radom može sve da se postigne“, rekao je Vilander za Večernje novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mats Vilandernovak djokovic
Komentari (0)
Dodaj komentar