Vildoza: Trener mi je obećao da ću biti prvi plejmejker

MADRID – Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza izjavio je posle sinoćnjeg poraza od Real Madrida u četvrtom kolu Evrolige (72:56) da je u redove srpskog šampiona došao jer je dobio priliku da bude startni plejmejker.

„Svi znaju da sam imao nekoliko ozbiljnih ponuda koje sam razmatrao, ali znam koliko se košarka voli u Srbiji. Trener me je zvao, rekao mi je da će mi dati šansu da igram, da budem prvi plejmejker. To mi je potrebno i posle skoro dve godine bez mnogo košarke želim da pokažem svima da sam spreman da budem ovde i pomognem ekipi“, rekao je Vildoza posle utakmice u Madridu, a preneo Sport klub.

Zbog problema sa povredom Argentinac tek treba da uđe u takmičarski ritam.

„Baš dugo nisam igrao pravu, takmičarsku utakmicu. Igrao sam u NBA ligi, ali to su bile predsezonske utakmice. Evroliga je drugačija. Osećaš pritisak svaki dan, verujem da ćemo u sledećoj utakmici kod kuće biti još bolji“, rekao je on.

Osvrnuo se košarkaš crveno-belih i na duel protiv Reala.

„Igrali smo dobro od finiša druge četvrtine, treću i dobar deo poslednje deonice. Izgubili smo 16 razlike, nismo mogli da iskontrolišemo na kraju. Bili smo u igri, imali šansu da spustimo razliku još niže. Sada moramo da nastavimo da radimo“, poručio je Vildoza.

Košarkaši Crvene zvezde naredni meč u Evroligi igraju 28. oktobra na svom parketu protiv Bajerna, a biće to duel jedinih ekipa koje još ne znaju za trijumf u elitnom košarkaškom takmičenju i imaju skor 0-4.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar