„Zanima ih samo novac, mene niko ne pita“: Otkrivena poslednja Salina poruka

Argentinski fudbaler Emilijano Sala (28) tragično je nastradao u avionskoj nesreći prošlo pre četiri meseca, a tek sada na videlo izlaze neki detalji koji su mu odredili tragičnu sudbinu.

Ugledni francuski „Ekip“ je tako došao do glasovne poruke tada napadača Nanta, koju je preko društvene mreže Whats App uputio jednom rođaku u domovini 6. januara, 15 dana pre smrti. Žalio se kako ga gazda kluba Valdemar Kita bukvalno tera da pređe u Kardif, iako ne želi.

– Pokušavaju na sve načine da me prodaju – govorio je Sala. – Imaju ponudu Kardifa i pregovaraju da dobiju veliki novac i apsolutno žele da odem tamo. Tačno je i da bi moj ugovor bio dobar, ali mene taj klub fudbalski gledano ne zanima, ne vidim svoju budućnost tamo.

Sala je u tom momentu bio jedan od najboljih strelaca francuskog šampionata i imao je mnogo ponuda. Kardif je „kanarincima“ nudio 17 miliona evra na ime obeštećenja.

– Predsednik me nije ni pitao šta ja hoću, samo ga novac zanima. Ne znam šta da radim, niko ne brine o meni, niko ne razmišlja o tome kroz šta sve ja treba da prođem. Teško mi je, a sa Valdemarom ne želim da razgovaram, jer ne bih voleo da ga naljutim. Gadi mi se kad se nađem lice u lice u lice s njim – reči su Sale.

I pored svega, transfer je obavljen, i Sala je 19. januara potpisao za Kardif. Posle toga se vratio u Nant da bi pokupio stvari i pozdravio se sa bivšim saigračima, a onda je 21. januara doživeo nesreću na letu za Vels u malom avionu „Pajperu“.

Valdemir Kita, predsednik Nanta, demantovao je da je mislio samo na novac.

– Iznenađen sam i razočaran. Imam osećaj da reči iz te poruke koja se pojavila nisu njegove. Nažalost, desila se ta nesreća. Danas čak i ne želim te pare od obeštećenja, neću ni da ih pipnem – rekao je Kita.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

emilijano sala
Komentari (0)
Dodaj komentar