Zašto Đoković, Federer i Nadal ne žele da igraju u Rusiji?

U Rusiji se u toku sezone održavaju dva ATP turnira iz kategorije 250 – u Moskvi i Sankt Peterburgu. Međutim, na njima ne nastupaju velika imena kao što su Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Ruski teniser Karen Kačanov otkrio je zbog čega ti turniri ne privlače velike igrače.

– Za njih to nema mnogo smisla. ATP turniri koji donose 250 bodova nisu dovoljno veliki za njih. Federer je bio nekoliko puta kao i Conga – rekao je 23-godišnji Moskovljanin, trenutno 8. teniser sveta, a prenosi Tennisworld.

O popularnosti tenisa u Rusiji, Kačarov kaže:

– Ako Vladimir Putin uzme reket u ruke, to je bitna stvar. Ali Rusija je velika zemlja i ljudi više vole druge sportove. Pored fudbala, glavne sportske atrakcije su hokej, biatlon, skijanje. Tenis je veoma skup sport. Roditelji moraju da vam budu bogati ili da imate sponzore. Na Kremlin Kupu u Moskvi, u poređenju sa prethodnim godinama, danas ima više publike. Ali ruski navijači će doći da vas gledaju samo ako ste u prvih pet ili deset tenisera sveta.

Većina navijača želi da gleda vrhunska imena, Federera na primer. Kada je Šarapova igrala u Moskvi pre nekoliko godina, sve ulaznice su bile prodate – ističe Kačarov.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Đokovićfedererrusijatenis
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Milovane legendo.

  • Milovan

    Zabole Ruse,za Djokovica i ostale tenisere. Kod njih je glavni sport hokej.