„Zašto napadate samo Đokovića?“: Neočekivana izjava najvećeg Novakovog kritičara

Poslednjih dana u svetu tenisa glavna tema je vakcinacija igrača, a sve povodom predstojećeg Australijan opena u Melburnu. Ako bude održan u Melburnu, a ne u nekom drugom gradu…

Razlog je najava da svi oni koji nisu imunizovani protiv korona virusa neće moći da dođu u Vitoriju, državu u kojoj se igra prvi grend slem sezone. Glavna tema je Novak Đoković, za koga se pretpostavlja da nije vakcinisan iako su iz Amerike ovih dana stizale drugačije informacije.

Prvi teniser sveta se našao na meti kritika dela javnosti, a jedna od najupečatljivijih je ona premijera Viktorije Danijela Endrjuza, koji je poručio “da nikakve titule neće pomoći Novaku ukoliko se ne vakciniše”.

– Te titule te neće zaštiti. Jedina titula koja će te zaštiti je da možeš da kažeš da si primio prvu dozu i da si primio drugu dozu – naveo je Endrjuz.

Đoković bi u Melburnu trebalo da juri rekordni 21. grend slem, odnosno da napadne jubilarnu, 10. titulu na ovom turniru.

Ono što je zanimljivo, u Novakovu odbranu stao je Ben Rotenberg. U pitanju je poznati sportski novinar koji se “proslavio” kao jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića.

Neočekivano, sada je poručio da u obzir treba uzeti činjenicu da 50 posto tenisera nije vakcinisano, i da kada se govori o ovoj temi, “treba skinuti fokus s Novaka”.

„Australijsko praćenje teme vakcinacije u smislu Australijan open je previše fokusirano na Đokovića. Oko 50 odsto svih ATP i WTA igrača su i dalje nevakcinisani“, napisao je Rotenberg na svom Tviter profilu.

„Zahtevati dvostruku vakcinaciju za igrače bi imalo veliki, pozitivni uticaj na tenis“, napisao je američki novinar, ranije poznat kao neko ko obožava da „prozove“ Đokovića.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijan opennovak djokovicvakcina
Komentari (0)
Dodaj komentar