Zbog ovog stava ga ne podnose: Publika zbog mene dolazi na stadion

Kristijano Ronaldo treći put osvaja UEFA priznanje za najboljeg igrača sezone.

„Koliko sam glasova dobio?“, pitanjem je počeo brifing sa članovima žirija. Njegov osmeh govori svaki od njih.

– Ne zanima me da li je fer što napadači uvek osvajaju individualne trofeje. Imam za vas kontrapitanje. Šta očekujete kada dođete na stadion? – ne odustaje od uloge novinara.

Očekujemo golove, šta drugo.

– Eto, zbog toga sam baš ja tu, a ne neko drugi. Nema govora da nije pošteno. Moram da branim svoju struku i budite uvereni da ćete još dugo glasati za mene.

Deluje zaista zrelo. Daleko zrelije u odnosu na klinca koji je 2008. osvojio prvu „Zlatnu loptu”.

– Fudbal se uopšte nije promenio u tih devet godina na planu brzine i kvaliteta igre. Ali van terena sve se otelo kontroli. Srećan sam što u toj ludnici trajem toliko dugo na top nivou. Ne brinite, još sam mlad i gladan trofeja – ističe Ronaldo.

Sve može da mu se zameri. Klasa i karakter nikako. Pa, ljudi moji, on je vodio finale Evropskog prvenstva umesto Fernanda Santoša.

– Ne tako davno smatrali su nas prosečnom reprezentacijom. Uspeli smo mentalitetom i disciplinom da dođemo do vrha. Sada nas svi vide kao favorite u Rusiji. Polako, prvo da se kvalifikujemo. Moramo da budemo čvrsto na zemlji i tek kada odemo na Mundijal, počećemo da živimo nove snove. Uvek sam davao maksimum za reprezentaciju i bio sam najponosniji kada smo osvojili titulu u Francuskoj.

Liga šampiona, Primera i Svetsko klupsko prvenstvo. Zatišje u grupnoj fazi, pa furiozna završnica Lige šampiona. “Petarda” Bajernu, “tripleta” Atletiku, “dopijeta” Juventusu. Fleš, best, Ronaldo!

– Voleo bih da ove sezone bude novih kandidata za trofej, ali teško. Sve se na kraju svede na Real, Barsu, Bajern, PSŽ i Juventus. Tako će biti i ove godine. Pobednik? Razume se, isti onaj iz Kardifa.

Mesi ili Ronaldo? Ronaldo ili Mesi? Dvoboj kod OK korala nije završen. Biće još potezanja revolvera. Rano je za svođenje računa.

– Nas dvojica već deceniju vodimo glavnu reč. Pravo je pitanje ko će osvajati trofeje posle Mesija i Ronalda. Vidim nekoliko kandidata. Tu su Asensio, Nejmar, Mbape, Dembele, Azar, Rašford… Ima ih još, ali ne zamerite što trenutno ne mogu da se setim imena.

Rekordi kojima pomera granice fudbalske istorije prete da unište draž i svrhu statistike. Ujedno nameću pitanje: da li je ikada postojao kompletniji fudbaler od Kristijana Ronalda?

Fudbalerka Like iznenadila Ronalda

Za najbolju fudbalerku sezone izabrana je vedeta holandske reprezentacije Like Martens. Sedeći pored Ronalda tokom brifinga sa članovima UEFA žirija, nije ni slutila da će biti sudionik u vrhunskoj fotografiji.

– Kao klinka volela sam Ronaldinja – izjavila je Like i izazvala urnebesnu grimasu na Ronaldovom licu.

(Nebojša Petrović, Blic)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kristijano ronaldo
Komentari (0)
Dodaj komentar