Zbogom Kataru: FIFA počela da traži novog domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine

Nakon hapšenja bivšeg šefa Saveza evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) Mišela Platinija Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) razmatra mogućnost oduzimanja Kataru prava održavanja Svetskog prvenstva 2022. godine, tvrdi argentinska televizija „TNT Sports“.
FIFA, navodno, održava „tajne sastanke“, na kojima se razmatra moguća zamena Katara kao domaćina turnira druge države.

Platini je rekao da su ga na ispitivanju po predmetu korupcije pitali o Evropskom prvenstvu 2016, Svetskom prvenstvu u Rusiji, Svetskom prvenstvu u Kataru, klubu „Pari Sen Žermen“ i o FIFA.

Francusko finansijsko tužilaštvo privelo je pre dva dana nekada najboljeg fudbalera sveta jer istražuje „navodna aktivna i pasivna dela podmićivanja službenika“ oko dodele Kataru domaćinstva Mundijala.

Katar je u decembru 2010. godine, u vreme kada je Platini bio na čelu UEFA, dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva iznenađujućom pobedom s obzirom na nedostatak interesovanja lokalne publike, ekstremnih vrućina i uopšte kvaliteta fudbala u toj zemlji.

Francuski mediji prenose da je Platini ispitan o navodnoj večeri u Jelisejskoj palati 23. novembra 2010. godine, na kome je bio sa tadašnjim predsednikom Francuske Nikolom Sarkozije, princem Katara Tamina Bena Hamada al Tanijem i tada premijerom Katara Hamadom Benom Jasemom al Tanijem, kao i zbog čega je promenio mišljenje da umesto SAD glasa za arapsku zemlju.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fifa
Komentari (0)
Dodaj komentar