Zenga: Srećan sam što ću igrati protiv srpskog kluba

Trener fudbalera Sampdorije Valter Zenga rekao je danas da se raduje predstojećim duelima sa Vojvodinom, jer ga za Srbiju vežu prelepe uspomene iz perioda kada je vodio Crvenu zvezdu.

„Mnogo sam srećan što avanturu u Evropi počinjem protiv srpskog kluba, jer tamo nisam samo trenirao veliki tim, već sam upoznao dobre ljude i proveo prelepih godinu dana u Beogradu“, rekao je Zenga na konferenciji za novinare u Torinu.

Sampdorija će u četvrtak u Torinu kao domaćin igrati protiv Vojvodine, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Zenga, koji je bio trener Crvene zvezde u sezoni 2005/06, dva puta se sastao te sezone sa Vojvodinom. Jedan susret je dobio, a drugi izgubio.

„Trenirao sam mnogo ekipa u istočnoj Evropi, ali Zvezda je bila za mene jedna od najbitnijih. Sa tim klubom sam izgubio samo dva puta, jednom u Novom Sadu, a taj susret je došao odmah posle susreta sa Tromsom i bio sam ljut jer nije odložen na nekoliko dana. Više se sećam druge utakmice, jer smo tada pobedili“, rekao je Zenga.

Upitan da li se plaši da će ponovo biti ljut posle susreta sa Vojvodinom, Zenga je uz osmeh rekao „apsolutno ne“.

Duele sa Vojvodinom obeležiće i sećanje na legendu ta dva kluba Vujadinom Boškovim, za koga je rekao da mu je trenerski uzor.

„Boškova svi vole u Đenovi, on je ispistao istoriju oba grada i mislim da je sudbina spojila dva kluba. On je uzor mnogim italijanskim trenerima, pa i meni. Velika je privilegija igrati protiv kluba u kom je Boškov udario temelje“, rekao je Zenga.

On je kazao da „mnogo ceni i poštuje“ Vojvodinu i da ne postoje nepoznanice između dva tima.

Samdoriji će sutrašnja utakmica biti prva zvanična u sezoni, a Zenga je istakao da je njegova ekipa spremna za duele sa srpskim klubom.

Kapiten Sampdorije Anđelo Palombo rekao je da je za ekipu iz Đenove veoma bitno da se plasira u grupnu fazu Lige Evropa.

„Rano smo počeli pripreme, mnogo smo radili i bitno je da se kvalifikujemo u Ligu Evropa. Moramo dati 100 odsto, jer ovakve utakmice umeju da budu opasne“, rekao je Palombo.

Njegov konkurent za mesto u prvom timu biće srpski fudbaler Nenad Krstičić.

„Mnogo godina sam vezan za njega. On je imao problema nevezanih za fudbal i uvek je izlazio kao pobednik. Ako ne budem tu, on će biti kapiten, i to jako dobar“, rekao je Palombo.

Utakmica će se igrati sutra od 21.00 na Olimpijskom stadionu u Torinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar