Zimonjić: Amerikanci težak zadatak ali ne odgovara im šljaka

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić kaže da očekuje teške mečeve protiv SAD u Dejvis kupu, ali da bi šljaka mogla da bude prednost protiv velikog rivala.

„Očekuje nas težak zadatak, reprezentacija SAD dolazi u najjačem sastavu, oni su jedna od najboljih selekcija sveta. Teško je pobediti Iznera i Kverija, kao i njihov dubl, ali na nama je da se spremimo najbolje što možemo“, rekao je Zimonjić novinarima u Nišu.

Zimonjić ističe je bi šljaka mogla da predstavlja problem gostima jer su navikli na druge podloge.

„Teren je dobar. Izabrali smo podlogu koja Amerikancima najmanje odgovara, ali našim leži. Dušan Lajović i Laslo Đere postizali su izuzetne rezultate na šljaci i verujem da je to naša prednost. Sa nestrpljenjem čekamo meč, čast je igrati za reprezentaciju“, poručio je Zimonjić i pozvao publiku da još jednom ispuni tribine i pruži veliku podršku.

Zimonjić, još uvek aktivan u dublu, naglašava da verovatno neće igrati u Nišu, podsetivši da se krajem prošle godine povukao iz reprezentacije.

„Posle 23 godine igranja bilo je dovoljno. Žao mi je što prošle godine nismo bili u najjačem sastavu protiv Francuske u polufinalu, da probamo da osvojimo „salataru“. Takav oproštaj bio bi idealan, ali ponosan sam i drago mi je kakvu sam karijeru u reprezetaciji imao, osvojili smo Dejvis kup“, zaključio je Zimonjić.

Za duel sa Amerikancima selektor računa na Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Nikolu Milojevića, Peđu Krstina i Miljana Zekića, dok tim SAD čine Sem Kveri, Džon Izner, Rajan Harison i Stiv Džonson.

Duel Srbije i SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa igra od 2. do 4. februara u niškom Čairu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Nenad Zimonjić
Komentari (0)
Dodaj komentar