„Zlatna lopta“ FŠ-a Mihajloviću i Tadiću

BEOGRAD – Fudbalski savez Srbije (FS S) izabrao je danas Sinišu Mihajlovića i Dušana Tadića za dobitnike tradicionalnog priznanja „Zlatna lopta“ za najboljeg trenera i najboljeg igrača u 2019. godini.

„Priznanje za trenera godine ide u ruke Siniše Mihajlovica, trenera Bolonje, osobe koja u sebi ima DNK pobednika. Jedan od retkih stručnjaka koji već godinama radi s uspehom u Seriji A“, stoji u saopštenju FS S.

Za najboljeg igrača u godini na izmaku FS S je izabrao Dušana Tadića, kapitena Ajaksa i jednog od najistaknutijih igrača u državnom timu, koji se nalazi u konkurenciji od 50 fudbalera za tim godine u izboru posetilaca sajta UEFA.

„Lider slavnog amsterdamskog kluba vodio je „kopljanike“ kroz fantastično putovanje u Ligi šampiona, a fudbalski svet je danima prepricavao njegove bravure iz meca na stadionu „Santijago Bernabeu“ sa madridskim Realom, ali i duela sa Juventusom, Totenhemom…Golovi i pre svega asistencije, njegov su zaštitni znak, a zahvaljujuci tim bravurama u velikoj meri, Ajaks je osvojio triplu krunu u Holandiji i Evropa mu se ponovo klanja“, navodi se.

Priznanja najboljem treneru i igraču u 2019. godini biće urucena 20. decembra u 18 sati na svečanosti FS S u Narodnom pozorištu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar