Zvezda deklasirala Čukarički na Banovom brdu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na Banovom brdu Čukarički sa 7:2, u poslednjoj utakmici 20. kola Super lige Srbije.

Zvezda je tako zabeležila 17. prvenstvenu pobedu u nizu i uvećala prednost na tabeli Super lige, pošto sada na prvom mestu ima 59 bodova, 19 više od drugoplasiranog Borca iz Čačka, dok je Čukarički pao na treće mesto i ima 35 bodova.

Golove za crveno-bele postigli su Marko Grujić u 15. Luis Ibanjes u 20. iz jedanaesterca i 61, Slavoljub Srnić u sudijskoj nadoknadi vremena prvog poluvremena, Ugo Vijeira u 51. i 75. i Luka Jović u 86.

Strelac oba gola za Čukarički bio je Andrija Pavlović u četvrtom i 31. minutu.

Utakmica na Banovom brdu pred oko 3.000 gledalaca počela je vrlo dinamično, pošto je Čukarički poveo već iz prve prilike u četvrtom minutu. Kapiten Igor Matić je izveo korner sa desne strane, a najviši u skoku bio je Pavlović koji je sa oko pet metara udarcem glavom savladao Damira Kahrimana.

Zvezda je zatim zaigrala znatno odlučnije i ofanzivnije, dok je u ekipi Čukaričkog došlo do malog pada u igri.

Gosti su do izjednačenja došli u 15. minutu posle šuta Grujića sa oko 17 metara desno iskosa nakon dodavanja Srnića kroz odbranu Čukaričkog.

Crveno-beli su nakon pet minuta stigli do preokreta, a drugi gol za goste postigao je Ibanjes iz jedanaesterca, koji je minut ranije skrivio Bojan Ostojić, jer je u kaznenom prostoru oborio Uga Vijeiru.

Ipak, ekipa Čukaričkog se nije predala posle preokreta. Posle jedne dubinske lopte Dragoljuba Srnića ka Pavloviću, napadač tima sa Banovog brda je uspeo da oslobodi svog čuvara Aleksandra Lukovića i izadje sam ispred Kahrimana, koji nije uspeo da odbrani njegov udarac.

Delovalo je da će ekipe biti izjednačene na poluvremenu, ali je u drugom minutu sudijske nadoknade vremena Marko Petković na desnoj strani proigrao Srdjana Plavšića, a ovaj je predriblao Dejana Boljevića, te centrirao, u kaznenom prostoru je pronašao usamljenog Slavoljuba Srnića koji je udarcem iz prve u dalji ugao golmana Nemanje Stevanovića doneo novo vodjstvo crveno-belima.

Prvo poluvreme je pored golova obeležila gruba igra oba tima i četiri žuta kartona.

Crveno-beli su i u drugom poluvremenu nastavili istim tempom, a u 51. minutu su prvi put na utakmici došli do dva gola prednosti. Grujić je na sredini probacio loptu kroz noge Filipu Stojkoviću, pa je prosledio do Vijeire, a Portugalac je predriblao četvoricu igrača Čukaričkog i izašao sam ispred Stevanovića, koji je bio nemoćan.

Čukarički je od 54. minuta bio u još većem problemu, pošto je Stojković dobio drugi žuti karton nakon oštrog faula nad Plavšićem, jednom od najboljih igrača utakmice.

Ostatak susreta protekao je u potpunoj inicijativi crveno-belih. U 61. minutu je bilo već 5:2 nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca Ibanjesa sa oko 30 metara.

Vijeira u 75. minutu postigao lep gol. Portugalac je na levoj strani kaznenog prostora primio loptu, a potom je prošao pored četvorice defanzivaca Čukaričkog i poslao loptu u mrežu.

Konačan rezultat postavio je Luka Jović u 86. minutu na asistenciju Marka Petkovića.

Crvena zvezda će u narednom kolu dočekati Radnik iz Surdulice, dok će Čukarički gostovati Radničkom u Nišu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar