Zvezda izgubila u Minhenu od Bajerna

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su danas u Minhenu od Bajerna sa 3:0 u prvom kolu Grupe B Lige šampiona.

Golove za trijumf Bavaraca postigli su Kingsli Koman u 34, Robert Levandovski u 80. minutu i Tomas Miler u prvom minutu sudijske nadoknade vremena.

Bajern je ovom pobedom „izbio“ na prvo mesto Grupe B, dok je Zvezda poslednja, četvrta. Ranije danas Olimpijakos i Totenhem igrali su u Atini nerešeno 2:2.

Nemački tim opravdao je ulogu favorita i od prvog minuta imao inicijativu. Zvezda je u prvih pola sata bila dobra u defanzivnom bloku, gotovo da nije bilo prilika, osim kada Filipe Kutinjo sa oko 16 metara šutirao, ali je Milan Borjan dobro reagovao.

Inicijativa domaćina isplatila se u 34. minutu kada je Ivan Perišić probio po levoj strani, centrirao i u petercu pronašao usamljenog Komana koji loptu glavom prosledio u mrežu Zvezde.

Crveno-beli su prethodno imali jedini šut ka golu Bajerna i to pošto je Žander prošao po levoj strani, ali je njegov šut završio pored gola.

U drugom poluvremenu Zvezda je bila konkretnija, ali je Bajern i dalje imao inicijativu, a najbliži drugom golu bili su u 64. minutu kada je Perišić posle jedne dubinske lopte ostao sam ispred Borjana, lobovao ga, ali je pogodio prečku. U nastavku akcije Levandovski je šutirao preko gola.

Zvezda je u 78. minutu posle jednog brzo izvedenog prekida imala dobru priliku za izjednačenje, ali je šut Marka Marina završio pored gola.

Već u sledećoj akciji Bajern je došao do drugog gola i tako rešio pitanje pobednika. Posle loše povratne lopte Marka Gobeljića, Levandovski je došao do nje i „ćušnuo“ je pored Borjana.

Bajern je u prvom minutu sudjske nadoknade vremena došao i do trećeg gola, a strelac je posle proigravanja Tijaga Alkantare iz prekida bio Miler.

U narednom kolu, 1. oktobra, Zvezda će na stadionu „Rajko Mitić“ dočekati Olimpijakos, a Bajern će gostovati Totenhemu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar