Zvezda i Partizan za trofej na „Football Friends“ u Foči

Međunarodni fudbalski turnir za igrače do 17 godina „Footbal Friends“, 12. po redu, održaće se narednog vikenda u Foči uz učesće osam klubova među kojima su Crvena zvezda i Partizan, ali i Steaua iz Bukurešta.

Na turniru koji je postao nezaobilazan kada je u pitanju ovaj uzrast učestvovaće i Željeznicar iz Sarajeva, Rijeka, Maribor, podgorička Budućnost i domaćin Sutjeska iz Foče.

„Turnir promoviše vrednosti fer-pleja, tolerancije i druženja. Ovde mladi sportisti, verujem bolje nego bilo gde, mogu da vide da nije sve u golu ili pobedi, peharu ili trofeju, nego mnogo pre u slikama prijateljstva koje odavde ponesu. Ne gubimo iz vida ni vreme ni prostor i zato „Football Friends“ u osnovi svojih aktivnosti ima povećanje kvaliteta saradnje mladih iz različitih socijalnih, etničkih, nacionalnih i verskih struktura“, izjavio je ZORAN AVRAMOVIĆ predsednik fondacije „Football Friends“ i pokretač ovog svojevrsnog festivala koji je izazvao lep ođek u fudbalskoj Evropi.

Dvostruki pobednici turnira, za sada, su Crvena zvezda, engleski Njukasl i podgoricka Budućnost, dok su po jednom trofej osvajali Vardar, Groklin, Dinamo Zagreb, Svonsi i Olimpija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

FočaPartizantrofejzvezda
Komentari (0)
Dodaj komentar