Zvezda se porazom oprostila od Lige šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Pari Sen Žermena sa 1:4, u poslednjem kolu Grupe C Lige šampiona.

Zvezda je takmičenje u Ligi šampiona završila na poslednjem mestu na tabeli sa četiri osvojena boda.

PSŽ je prvi sa 11 bodova, a pored francuskog tima u nokaut fazu plasirao se i Liverpul koji je večeras slavio protiv Napolija sa 1:0.

Golove za PSŽ na večerašanjem meču postigli su Edinson Kavani u desetom, Nejmar u 40, Markinjos u 74. i Kilijan Mbape u 92. minutu. Strelac jedinog pogotka za crveno-bele bio je Marko Gobeljić 56. minutu.

Zvezda je za razliku od prve utakmice dve ekipe u Parizu bila mnogo konkurentnija na svom stadionu i, posebno na početku drugog poluvremena, parirala je bogatom francuskom klubu.

Pari Sen Žermen je bio dominantan u prvom poluvremenu, ali je poveo posle sporne situacije jer arbitar Vilijam Kolum pre gola nije sudio faul nad Milanom Pavkovim na sredini terena.

Kilijan Mbape je lako tada prošao pored Filipa Stojkovića i asistirao Kavaniju kome nije bilo teško da ubaci loptu u gol.

Gosti su i drugi gol dali jednostavno, zahvaljujući brzini, a strelac je ovog puta bio Nejmar.

Zvezda je odlično počela drugo poluvreme i nizala nekoliko velikih šansi, a gol je dala na „krilima“ atmosfere sa tribina. Strelac je bio Gobeljić, koji je savladao Djanluidjija Bufona posle centaršuta Milana Rodića i kratkog odbitka Tijaga Silve.

PSŽ je posle primljenog pogotka uspostavio ravnotežu i u 70. minutu je dao i treći gol. Pogodak je postigao Markinjos, tako što je bio u dobroj šansi posle odličnog centaršuta Anhela Di Marije.

Crvena zvezda do kraja utakmice nije imala snage da uradi nešto više, a tačku na ovaj meč stavio je Mbape golom u 92. minutu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar