Zvezda u 12 časova saznaje rivala u kvalifkacijama za LŠ

NION – Fudbalski šampion Srbije Crvena zvezda danas će dobiti potencijalnog rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a žreb za elitno takmičenje počinje u 12 časova u Nionu.

Odranije je poznato da će crveno-beli kao nosioci igrati protiv pobednika iz jednog od tri dvomeča 2. kola kvalifikacija u kojima se sastaju: Pjunik – Didelanž, Maribor – Šerif i Linfild – Bodo.

Prve utakmice trećeg kola kvalfikacija na programu su 2. i 3. avgusta, dok su revanši sedam dana kasnije.

Žreb za plej-of Lige šampiona, u kom će Crvena zvezda takođe biti povlašćena ukoliko prođe 3. rundu kvalifikacija, održaće se 1. avgusta.

Predstavnik Srbije u Ligi Evrope Partizan odranije zna da će igrati protiv jednog od dva poražena tima u duelima kvalifkacija za Ligu šampiona, u stazi nešampiona, u kojima se sastaju Dinamo Kijev – Fenerbahče i Mitjiland – AEK Larnaka.

Utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope na programu su 4. i 11. avgusta, pobednik dvomeča ima osiguran plasman u grupnu fazu Lige konferencija, dok će poraženi morati u plej-of trećeg po rangu evropskog takmičenja.

Ukoliko eliminišu Rasing Union iz Luksemburga u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija (21. i 28. jul), fudbaleri Čukaričkog u trećem kolu mogu da dobiju sledeće rivale: Tvente, Molde – Elfsborg, Rapid – Lekija, Hapoel Ber Ševa – Dinamo Minsk, Levski – PAOK.

Ranički iz Niša u 2. kolu Lige konferencija igraće protiv Gzire sa Malte (21. i 28. jul), a ako preskoči tu prepreku potencijalni rivali biće mu: Zira – Makabi Tel Aviv, Botev – APOEL, Saburtalo – Steaua, Žil Visente i Volfzberger.

Mečevi 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija igraće se 4. i 11. avgusta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar