Zvezda ubedljiva protiv Evrope – rutinski

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su večeras u utakmici prvog kola savladali Evropu sa Gibraltara 5:0 (2:0).

El Fardu Ben postigao je het-trik – prvo je pogodio u 35. minutu iz pozicije koja je ličila na ofsajd, zatim u 44, a potom u 52. minutu.

​Strelac četvrtog i petog pogotka bio je Mirko Ivanić u 78. i 87. minutu.

Zvezda će u drugom kolu gostovati pobedniku meča između gruzijskog Dinama i albanske Tirane, prenosi Tanjug.

Stanković: Prvi korak prema grupnoj fazi

Pobedom protiv Evrope napravili smo prvi korak prema cilju koji se zove ulazak u grupnu fazu Lige šampiona, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković.

Zvezda je savladala tim sa Gibraltara 5:0 i sledi joj duel drugog kola protiv Dinama iz Tbilisija ili Tirane.

„Čestitam igračima na pobedi i na dobroj igri. Prvih dvadesetak minuta su mislili da odmah mogu da završe utakmicu, ali sam im rekao da budu mirni i strpljivi tokom čitavog meča i da ćemo slomiti protivnika pre ili kasnije. Svaki gol mi je drag, ali glavni utisak su dva pogotka pred kraj prvog poluvremena. Sigurno su uticala na naš i njihov moral. Mogli smo još golova da postignemo da su izbori u završnici bili drugačiji“, izjavio je Stanković na konferenciji za medije.

Zvezdin trener istakao je da su evropske utakmice posebne.

„Drago mi je što smo počeli od prvog kola. Evropa je nešto drugo, uz dužno poštovanje svima. Oseti se razlika i svaki meč sa sobom nosi nešto posebno“, poručio je Stanković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena Zvezdafudbal
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • milovan

    Pa kakav je to klub kojega zvezda pobedi sa pet nula.??? Pa ni Mala Krsna nebi toliko dobila od zvezde.