AMS S i Hajneken ce sarađivati na bezbednosti u saobracaju

BEOGRAD – U cilju podizanja svesti o važnosti odgovornog ponašanja u saobraćaju, Auto-moto savez Srbije (AMS S) i Hajneken su potpisali sporazum o saradnji i pokrenuli kampanju pod nazivom „Kad ide tura, ne ide gas”, saopštio je AMS S.
Tokom kampanje, koja će se sprovoditi narednih meseci, u poslovnicama AMS S i AMS Osiguranje u Beogradu, Zaječaru, Novom Sadu i Nišu, zainteresovani će moći da kroz edukativni materijal, kao i korišćenjem tzv.pijanih naočara, jasno uoče razliku između vožnje u treznom i alkoholisanom stanju i informišu se koliko je važno da se odgovorno ponašaju u saobraćaju.
Generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije Milan Nikolić je izrazio uverenje da je ovo početak dugoročnog partnerstva koje će biti od koristi svim učesnicima u saobraćaju.

„Vožnja pod uticajem alkohola utiče na nastanak skoro svake šeste saobraćajne nezgode u kojoj ima stradalih, a preventiva je najbolji način da usadimo odgovoran pristup i unapredimo saobraćajnu kulturu u Srbiji“, rekao je on i dodao da će saradnja sa Hajnekenom Srbija pomoći u tome.
Direktorka kompanije Hajneken Srbija Neda Đokić je istakla da ova kompanija podržava i promoviše odgovornu konzumaciju alkohola i tu ulogu shvata veoma ozbiljno.
„Ponosni smo na početak saradnje sa AMS S-om i verujemo da ćemo partnerskim odnosom i kvalitetnom saradnjom zajednički uspešno raditi na razvoju i unapređenju odgovornosti u saobraćaju“, rekla je ona.

Ovo je prvo partnerstvo u Srbiji između nacionalnog udruženja vozača i jednog od globalnih lidera u proizvodnji piva i predstavlja veliki inovativni iskorak kada je reč o odgovornosti i bezbednosti u saobraćaju, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar