Atlantik prodao fabriku dečje hrane Mirna Austrijancima

ZAGREB – Atlantik Grupa (Atlantic) potpisala je s austrijskom kompanijom Gitis Naturprodukt ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji, objavljeno je danas na Zagrebačkoj berzi.

Reč je, kako se navodi u saopštenju Atlantika, o završetku procesa započetog prodajom brenda dečje hrane Bebi srpskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja neosnovnih delatnosti u skladu s Atlantikovom korporativnom strategijom, prenosi portal Seebiz.

Gitis preuzima pomenuti proizvodni pogon sa zaposlenima. Austrijska firma dugoročno planira punu aktivaciju Mirne, ali i ulaganja u njen dalji tehnološki razvoj i zaposlene, što predstavlja izvrsnu perspektivu za fabriku, ističu iz Atlantik Grupe.

Podsećaju da se u pogonu Mirna proizvodio asortiman dečje hrane brenda Bebi, čiji su proizvodi više od 35 godina plasirani na tržišta Rusije i ostatka Zajednice Nezavisnih Država.

Nakon lanjske prodaje Bebija Nelt Grupi, koja već raspolaže vlastitim kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečje hrane, proizvodna lokacija u Mirni ostala je u sastavu Atlantika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar