Atrakcija Kopaonika – Jankove bare dostupnije posetiocima

KOPAONIK/JANKOVE BARE – JP Nacionalni park Kopaonik i MK Resort uredili su za posetioce rezervat prirode prvog stepena zaštite – Jankove bare na Kopaoniku.

Preko uređenja šetnih staza posetiocima su tako postale dostupnije Jankove bare koje su rezervat tresavske zajednice, osetljivih i retkih ekosistema koja su staništa edemičnih biljnih vrsta zaštićenih kao prirodne retkosti, kao i vodozemaca i ptica među kojima su i sivi soko, mišar i planinska crvenkapa.

Ovaj rezervat prirode je na prostoru Ravnog Kopaonika u dolini potoka Rečica, na oko 1.420 metara nadmorske visine, navodi se u saopštenju MK Resorta.

Generalni direktor MK Resorta, najveće hotelske kompanije na Kopaoniku, Radoš Đorđević istakao je da je ta kompanija oduvek bila predvodnik i inicijator u promociji letnjeg turizma i aktivnosti dostupnih za sve posetioce.

„Nastavićemo da podržavamo ovakve projekte, jer je Kopaonik planina sa izuzetnim potencijalom tokom letnjih meseci, a samo je mali deo prepoznat i iskorišćen“, rekao je Đorđević.

Dodao je i da je MK Resort ponosan što ima mogućnost da učestvuje u aktivnostima koje utiču na poboljšanje turističke infrastrukture, razvoj destinacije i otkrivanje novih mesta koje turisti mogu obilaziti.

Preduzeće Nacionalni park Kopaonik već 40 godina uz rad na zaštiti i razvoju ovog parka prirode ima aktivnosti na očuvanju kulturno-istorijskog nasleđa, očuvanju tradicionalnog načina života, kao i promociji lepota i rekonstrukciji šetnih staza.

Izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove Nacionalnog parka Predrag Šumarac izrazio je optimizam kada je reč o razvoju turističkih lokaliteta na Kopaniku, i dodao da ima još dosta posla.

„Na dobrom smo putu, ali je neophodno da se u realizaciji ovakvih projekata uključe i drugi privredni subjekti u cilju kompletnog razvoja destinacije, a posebno razvoja letnje sezone na Kopaoniku“, rekao je Šumarac.

Kompanija MK Resort zaključila je da zahvaljujući iskustvu, trudu, radu i ulaganju u nove sadržaje, kao i saradnji sa preduzećem Nacionalni park, Kopaonik sada živi tokom cele godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar